x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Leonard Cohen Spectacol aniversar

Spectacol aniversar

de Alex Revenco    |    15 Sep 2008   •   00:00

Cohen a cerut o cameră simplă, mîncare vegetariană şi o maşină “care să nu iasă în evidenţă”.

Cohen a cerut o cameră simplă, mîncare vegetariană şi o maşină “care să nu iasă în evidenţă”.


Se ştie curiozitatea pe care o avem cu toţii faţă de faţă de pretenţiile artiştilor care ne vizitează. Solicitînd companiei Events, care organizează acest concert, cîteva amănunte în acest sens, am aflat “pretenţiile” lui Leonard Cohen. Demn de menţionat este faptul că spectacolul are loc în ziua în care artistul împlineşte 74 de ani şi la scurt timp după ce Jurnalul Naţional a aniversat 15 ani de la prima apariţie. Preferinţele lui Cohen diferă de cele ale multora dintre starurile muzicii internaţionale care au trecut pe la noi şi au cerut limuzine de ultimul tip, camere mobilate feng-shui sau mîncăruri exotice.

 
MENIU VEGETARIAN. Pentru artist, managementul turneului a cerut o cameră liniştită, cu ferestre dacă se poate (!), mobilată cu strictul necesar şi neapărat cu perdele. Nu a existat nici o cerinţă specială, în afară de aer condiţionat şi o instalaţie de iluminat cu intensitate reglabilă. Nici la mîncare marele artist nu are pretenţii deosebite. Cohen a cerut un meniu vegetarian, care să includă, printre altele, salate, supe, legume, iaurt. Dar atît el, cît şi întregul său staff aşteaptă sugestiile furnizorului de catering local, pentru a accepta cu plăcere specialitaţi româneşti.

 
MIXERE PE 20 M2. Scena de dimensiuni mari (60m lăţime x 40 adîncime x 5 înălţime) trebuie alimentată cu generatoare electrice de înaltă tensiune, pentru a putea face faţă sistemelor audio de ultimă generaţie şi consolelor de lumini. O suprafaţă de 5 metri lungime şi 4 metri lăţime va fi dedicată exclusiv mixerelor. Scena trebuie să includă zone waterproof pentru sursele de electricitate care sînt specificate exact, minimum 110/208v pe fiecare parte a scenei.

 

Promoter AEG Live

După cum se ştie, concertul de la Bucureşti e prezentat de Jurnalul Naţional, organizat de Events şi are ca promoter internaţional pe AEG Live. Interesant este că în zilele concertului de la Bucureşti, AEG Live este implicat şi în alte spectacole cu nume mari (toate în SUA): 20 septembrie – Alicia Keys la WaMu Theater din Seattle, Huey Lewis and the News, The Venue, Chicago, Nick Cave & The Bad Seeds, The Warfield, San Francisco, 21 septembrie – Children of Bodom, The Warfield, San Francisco, Cher, The Colosseum, Las Vegas, Nevada, 22 septembrie – Celine Dion, Value City Arena, Columbus, Ohio, Neil Diamond, Rose Garden, Portland, Laibach, Showbox at The Market, Seattle, 23 septembrie, Cher, The Colosseum, Las Vegas, Carrie Underwood, Wolstein Center, Cleveland etc.

×