x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Liviu Vasilică Emblema judeţului

Emblema judeţului

de Luminita Ciobanu    |    09 Feb 2009   •   00:00

Liviu Vasilică s-a grăbit să se înfăţişeze în fa­ţa lui Dumne­zeu la doar 54 de ani, când se afla în deplinătatea formei sale artistice.



Culegător de folclor, în­dră­gostit iremediabil de cântecul din vatra ţă­ră­nească, Liviu Vasilică a fost cel care a impus pe scenă maniera interpretativă a grupului vocal bărbătesc au­tentic. Pornind de la promisiunea făcută lui Liviu Va­si­lică de a continua ceea ce acesta a început, Florin Va­silică, fiul artistului, a dus mai departe munca tatălui său.

"Nu puteam lăsa acest grup să nu mai existe. A fost visul tatălui meu, în care a investit foarte multă muncă şi sentimente. Au apărut şi apar tot timpul grupuri vocale bărbăteşti, dar cel care a dat tonul nu avea voie să se stingă", ne-a mărturisit fiul interpretului. Dar membrii grupului care au cântat alături de Liviu Vasilică au refuzat să meargă mai departe alături de Florin Vasilică. "Simţeam cum grupul se pierde în orgolii, în dorinţa de a demonstra că şi fără Liviu Vasilică este acelaşi lucru şi în lupta pentru supremaţie creată de dorinţa unora de a-l înlocui pe Liviu Vasilică. Nu puteam asista la aşa ceva şi am demisionat, primind totodată şi jigniri în presa locală din partea ansamblului rămas într-o umbră din care nu şi-a mai revenit nici în prezent. Am demisionat şi am refăcut grupul de la zero." În scurt timp, Grupul Teleormanul, marcă înregistrată la OSIM, a redevenit emblema ju­de­ţului al cărui nume îl poartă.

CONTINUITATE
"Ne bucură mesajele şi gândurile bune pe care le pri­mim de la admiratori şi ne întăresc convingerea că facem ceea ce au aşteptat de la noi cei care l-au iubit şi apreciat pe Liviu Vasilică. Nu ne «îmbătăm» cu succesul pe care îl avem şi nu ne mulţumim cu nivelul la care s-a ajuns. Muncim în continuare pentru a nu-i de­zamăgi pe cei care ne plac şi ne ascultă muzica şi pentru a îmbunătăţi constant calitatea interpretării şi repertoriul grupului. Prin ceea ce facem sperăm ca toată lumea să-şi amintească de Liviu Vasilică, să verse o lacrimă în amintirea lui, urmată de un zâmbet că, aşa cum s-a mai spus, povestea merge mai departe. Să nu uităm că cei plecaţi dintre noi sunt deasupra şi privesc de acolo, din umbră, că­lăuzind mai departe paşii noştri... Sunt convins că în tot ceea ce fac Liviu Vasilică este alături de mine, pentru că altfel nu aş fi reuşit şi, poate, la un moment dat m-aş fi oprit. Liviu Vasilică trebuie să rămână veşnic viu prin muzica sa şi prin amintirea pe care i-o poartă cei care l-au admirat şi i-au apreciat activitatea. Eu nu sunt şi nu voi fi niciodată înlocuitorul lui Liviu Vasi­lică, ci doar continuatorul activităţii lui, cel care a hotărât ca amintirea lui să fie veşnic vie în sufletul publicului iubitor de folclor autentic românesc, orice sacrificiu ar presupune acest lucru", încheie Florin Vasilică.

×
Subiecte în articol: liviu vasilica