x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Mădălina Manole Căruţe cu flori

Căruţe cu flori

de Daniela Cârlea Şontică    |    14 Iul 2008   •   00:00

La concertele pe care le dă­dea în ţară, in­di­ferent unde s-ar fi aflat, la sfîrşit, urcau pe scenă copii îndrăgostiţi de fata firavă, dar cu voce puternică şi melodi­oasă, admiratori de toate vîrstele, care îi dăruiau bu­che­te de flori şi voiau să fie aproape de ea.

La concertele pe care le dă­dea în ţară, in­di­ferent unde s-ar fi aflat, la sfîrşit, urcau pe scenă copii îndrăgostiţi de fata firavă, dar cu voce puternică şi melodi­oasă, admiratori de toate vîrstele, care îi dăruiau bu­che­te de flori şi voiau să fie aproape de ea.

 
Fata le-a căzut dragă ro­mâ­nilor de cînd a apărut pe sce­nă la Mamaia, cîntînd “Un om sentimental”.

Sentimentali din toate colţurile ţării s-au unit şi au făcut un fan club şi un site, www.madalina.ro. Acolo se găsesc toate informaţiile necesare unui adevărat admirator referitoare la interpretul lui preferat. Sînt melodii, sînt versuri, detalii biografice, premii obţinute, nume de albume editate, fotografii. Există şi un forum unde fanii pot vorbi între ei, dar şi cu artista lor. “Ei ştiu foarte bine cînd pot lua legătura cu mine şi cînd nu, sînt discreţi şi foarte drăguţi”, spune Mădălina.


“BIBLIA”.
Fanii Mădă­li­nei au avut prima dată oca­zia să citească mai multe lu­cruri despre artistă în 1995, cînd Jurnalul Naţional a editat o broşură despre viaţa şi activitatea Mădălinei Manole, un supliment, Jurnalul Mă­dă­linei Manole, reali­zat la ini­ţiativa jurnalistului Florin Con­durăţeanu. Acel supliment a devenit un fel de Bi­blie a admiratorilor ei.

De-a lungul vremii, artista a primit nenumărate scrisori de la fani. Poate cea mai grăi­toa­­re este aceea în care o fată îi scrie că pentru ea este “Un mic Dumnezeu al sufletului” ei.  Îmi povestea fratele artistei, Marian Manole, care a însoţit-o prin turnee în pri­mii 10 ani, că după spectacole era o adevărată nebunie, pri­mea atît de multe flori, că ni­ciodată nu le putea lua acasă pe toate. “Erau căruţe întregi de flori, umpleam portbagajul maşinii, dar nu puteam să le luăm niciodată pe toate”, spune Marian.  


FAN CLUB.
În 1991 a luat fiinţă Fan Clubul Naţi­o­nal Mădălina Manole, la iniţiativa a doi studenţi, Ciprian Antohi şi Claudia Panaite. În curînd s-au organizat în 25 de filiale şi au depăşit numărul de 45.000 de membri.

Apariţia unei voci ca a Mădălinei Manole a fost un fenomen în muzica româ­nească. Atunci cînd artiste precum Angela Similea, Corina Chiriac sau Mirabela Dauer erau încă în plin succes, dar lumea se întreba cine ar putea să mai apară şi în ce fel ar pu­tea să cînte pentru a continua acest gen de muzică şi de interpretare cu lipici la pu­blic a apărut Mădălina. Pentru public, cel mai important este sufletul cu care este cîn­ta­tă o melodie.

Degeaba ai o voce pretenţioasă, foarte stu­di­a­tă şi cultivată, dacă se simte răceală în interpretare. La Mădălina, fiecare spectator a înţeles din prima că acolo este şi voce bună, şi suflet mare.

 
“Am fost la spital la o cunoştinţă bolnavă. De acolo, din perfuzii, îi spune asistentei: «Ştiţi că ea e mama Mădălinei Manole?». Asistenta s-a ridicat brusc şi mi-a dat locul pe scaun: «Doamnă, o admir enorm de fata dumnea­voastră! E şi frumoasă şi talentată, nu e om obişnuit...»“.
Eugenia Manole, mama artistei 

×
Subiecte în articol: manole