x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Mădălina Manole De la difuzor...

De la difuzor...

de Roxana Vintila    |    14 Iul 2008   •   00:00

Perioada “Fată Dragă” o reprezintă cel mai bine pe Mădălina Manole...

Perioada “Fată Dragă” o reprezintă cel mai bine pe Mădălina Manole...

 
Fata cu părul de foc şi fata cu părul mov! Mădălina Manole şi Silvia Dumi­tres­cu. Două soliste îndrăgite de marele public iubitor de muzică uşoară românească. S-au cunoscut prin scenă şi prin meseria care le-a legat atîţia ani.

“Se întîmpla să fim în acelaşi spectacole, îşi în­cepe povestea Silvia Du­mitrescu, dar nu întotdeauna mergeam împreună. Am de­venit prie­tene cam după Revoluţie, după ce eu am devenit mă­mică, perioadă în care pro­babil amîndouă ne-am mai maturizat, am crescut…” 


SUCCESUL.
Dacă spunem Mădălina Manole, sigur spunem “Fată dragă”! De ce toată lumea asociază nu­mele ei cu acest hit? Ex­plicaţia pare simplă. O piesă foarte difuzată la ra­dio, într-o perioadă în care lumea chiar şi la ţară avea un difuzor care se auzea în toată curtea... “Cînd «Fată dragă» era difuzată la radio, oameni din toate păturile sociale puteau să asculte melodia asta şi se puteau bu­cura de muzica româ­nească pe care o îndrăgeau, spune Silvia Du­mitrescu. Cred că perioada aceea o reprezenta cel mai bine pe Mădălina şi a fost, după părerea mea, cel mai mare şla­găr al lui Şerban Geor­gescu. A găsit o linie melodi­că foarte accesibilă pu­bli­cului larg. O melodie, un caz fericit în care orchestraţia şi melodia au făcut cea mai frumoasă pereche. «Fată dragă» va rămîne valabilă mult timp de-acum încolo, înscriindu-se de mult în istoria muzicii româneşti, şi asta tocmai datorită pu­blicului, care şi-a dat verdictul. In­di­ferent cît de frumoasă ţi s-ar părea o piesă, dacă nu in­tră în sufletul publicului degeaba”, este de părere Silvia Du­mitrescu. 

 

Ea este fata care cîntă!

Mădălina Manole este so­lis­ta care “a prins” datorită ra­diou­lui. Dacă Silvia Du­mi­trescu a fost o personalita­te lansată de televiziune, de imaginea cre­ată aici, Mădă­li­na a fost exact opusul ei: “A fost lan­sa­tă la ra­dio şi, de cîte ori ajun­gea un­de­va, lu­mea o recu­noş­tea după me­lo­die: «A! Ea e fa­ta care cîn­tă pie­sa ace­ea…!»“,­­ îşi amin­­teş­te cu drag Sil­via ­­­Dumi­tres­cu. “Pe mine mă recunoş­teau după cum arătam, după cum mă îmbrăcam. Fără o filmare care să-ţi rămînă înti­pă­rită pe retină e mult mai greu să cîş­tigi publicul. Suportul mu­zical pe care oamenii îl as­cultă la ra­dio rămîne ­pentru totdeauna.”

 

Un om cu principii

Silvia Dumitrescu mărturi­seş­te că părerea pe care şi-o forma­se înainte să o cunoas­că pe Mădălina era greşită: “Cînd ne-am împrietenit, pă­re­rea mea s-a schimbat total. Mi-am dat seama ce principii de viaţă are… Este un om cald, o pre­zen­ţă foarte plă­cu­tă, care îţi sare în ajutor şi care spune lucrurilor pe nu­me. Are coloa­nă vertebra­lă, ceea ce mai rar întîlneşti în ziua de astăzi. Este un om integru, un om co­rect, care, dacă promite ceva, e im­posi­bil să nu se ţină de cuvînt. Cuvîntul ei reprezintă mai mult decît orice semnătură”.

 
“Mădălina este artista care nu a apărut pe copertele tuturor revistelor, nu a făcut exces de imaginea ei. Este una dintre cele mai frumoase şi mai populare cîntăreţe, rămînînd în continuare una dintre cele mai iubite şi apreciate interprete. Dacă ar susţine un recital la Sala Palatului, cu siguranţă aceasta ar fi arhiplină…”
Silvia Dumitrescu, artist

×
Subiecte în articol: mădălina silvia