x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Mădălina Manole “Noi doi am făcut istorie”

“Noi doi am făcut istorie”

de Daniela Cârlea Şontică    |    14 Iul 2008   •   00:00

Mădălina Ma­no­le şi Şerban Geor­gescu s-au cu­nos­cut prin in­ter­mediul lui Cos­­tin Diaco­nes­­cu, redacto­rul muzical de la Radio România, vechi amic al Mă­dălinei.

Mădălina Ma­no­le şi Şerban Geor­gescu s-au cu­nos­cut prin in­ter­mediul lui Cos­­tin Diaco­nes­­cu, redacto­rul muzical de la Radio România, vechi amic al Mă­dălinei.

 
Într-o zi, Costin a sunat-o pe artistă şi a chemat-o să-i facă cunoştinţă cu Şerban Georgescu. Mădălina nu a pus prea mult preţ pe acea întîlnire, chiar a şi întîrziat un pic. Auzise destule bîrfe pe tema compozitorilor şi a tinerelor debutante. A mers totuşi la Radio. Acolo, în Stu­­dioul 6, au început să cînte: ea vocal, el la pian. I-a compus prima piesă şi astfel Mădălina a ajuns la Festivalul de la Mamaia. Era începutul unei colaborări de succes şi al unei poveşti sentimentale. S-au căsătorit şi au trăit împreună 15 ani. S-a întîmplat însă ca firul destinului lor să se rupă. “Mi-e foar­te greu să vorbesc despre el acum, să mai po­ves­tesc tot filmul vieţii care are o lungime de vreo 15 ani. Pentru că, din nenorocire, el nu mai este şi mi-e foarte greu să iau viaţa de la în­ceput şi s-o povestesc”, ne-a spus artista.


AMINTIRI.
Despre cuplul Şerban Goergescu-Mădălina Manole ne-a po­vestit cîte ceva doamna Tan­ţa Aguriţa Niţă, fosta vecină a lor. “Se înţelegeau bine, dar cu multă bunăvoinţă din partea Mădălinei. Nu credeam că o să se despartă. Chiar cu o săptămînă îna­inte de următoarea căsătorie a lui Şerban Georgescu, am primit un telefon de la el, care mă ruga să intervin să se împace cu Mădălina. Mi-a spus: «Te rog, vorbeşte cu Mădălina, sînt în stare să îi dau un sac plin cu aur!». Bine, astea erau exagerările lui de artist... Am rămas surprinsă de atitudinea lui, mai ales că urma să se recăsă­torească. Sigur că i-am spus Mădălinei, dar ea nici nu a vrut să audă de aşa ceva. Ştiu că a iubit-o foarte mult, dar sînt convinsă că nu Mă­dălina a determinat des­părţirea lor”, a spus doamna Niţă.

Cu doar cîteva zile îna­inte de a se prăpădi în 2007, Şerban a sunat-o pe Mă­dă­lina şi i-a spus: “Să nu uiţi că noi doi am făcut istorie!”.  Mă­dălina Manole vrea ca Şer­ban Georgescu să rămînă în amintirea românilor aşa cum merită şi cum a fost, drept compozitorul unora din­tre cele mai fredonate me­lodii. 

×