x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Mădălina Manole Sufletul-pereche

Sufletul-pereche

de Daniela Cârlea Şontică    |    Carmen Anghel-Dobre    |    22 Iul 2010   •   00:00
Sufletul-pereche

Mădălina îşi găsise iubirea. Sufletul-pereche. Cum a putut să renunţe la iubire? Mădălinei îi fusese dăruit de Dumnezeu şi copilul pe care visa să îl aibă. Cum a putut să renunţe la el? Nu vom afla niciodată răspunsul...

În 2008, Ediţia de Colecţie, povestea Mădălinei a apărut chiar de ziua ei, la 14 iulie. La 9 iulie a venit la noi în redacţie, a citit tot ce se scrisese despre ea. Nu a schimbat nici o virgulă. Am remarcat atunci o linişte plăcută pe faţa ei. Era relaxată. Era fericită. Era mulţumită. Zâmbea, râdea. Ştiam că toată viaţa căutase iubirea. Luptase pentru a fi în graţiile ei, aşa cum ne declarase chiar ea, Mădălina.

Luaţi de vârtejul zilelor nu am ţinut legătura, dar aflam veşti frumoase, îmbucurătoare, una după alta. Mădălina a născut un băieţel. Mădălina s-a căsătorit cu omul sufletului ei. Cu Petru Mircea. Găsise iubirea, avea familia pe care o visase şi pe care o doreau şi părinţii ei.
Totul începuse cu ani buni în urmă... A fost să fie iubire. S-au văzut, s-au plăcut şi au devenit unul pentru altul „Omul sufletului meu". Ea artistă, el muzician, regizor de sunet, om care iubeşte şi cunoaşte muzica.

EA
Despre povestea de iubire cu Petru, viitorul ei soţ, Mădălina ne-a spus că este perioada vieţii ei cea mai frumoasă. „Am văzut cât de mult mă iubeşte Dumnezeu dacă m-a întărit şi m-a ajutat să o iau de la început. Mi l-a adus pe omul sufletului meu într-o seară în faţa ochilor. E minunat ce mi se întâmplă! Semănăm foarte mult, câteodată mă şi sperie asemănarea asta, avem aceleaşi gusturi muzicale şi păreri, şi principii de viaţă. Am reu­şit să-mi regăsesc echilibrul de care am nevoie ca să mă lupt cu toată lu­mea şi cu vremurile pe care le trăim."

EL
De cealaltă parte, logodnicul de atunci al Mădălinei, Petru Mircea (căruia lumea îi spune Puiu, iar Mă­dă­lina îl alinta Puiucu), ne spunea cum s-a înfiripat povestea frumoasă dintre ei. „Ne-am întâlnit prima dată cam acum şapte ani, la Iaşi. Eu eram student în ultimul an la Conservatorul «George Enescu» şi în acelaşi timp lucram ca redactor muzical la studioul din Iaşi al Televiziunii Române. Aşa se face că, profitând de vizita «fetei cu părul de foc» în oraş pentru un spectacol, ne-am pomenit amân­doi pentru prima oară faţă în faţă discutând despre muzică, succes, un nou album ce tocmai urma să apară...

Acolo şi atunci a început (aveam să conştientizăm amândoi peste ceva vreme) drumul pe care cu toţii îl facem în viaţă către «sufletul-pe­­r­e­che». Din acel moment nu am făcut nimic altceva decât să ne urmăm fiecare, cuminţi, destinul. Eu am ajuns să lucrez în Bucureşti la Pro TV şi să colaborez ca muzician şi inginer de sunet cu studioul SPIRIT PRODUCTION al prietenului Gheorghe Gheor­ghiu. Aici aveam să o reîntâlnesc după trei ani, unde venise grăbită cu treabă, pentru a-şi orchestra piesa, ghiciţi care: «Omul sufletului meu»! Exact asta am devenit de atunci unul pentru celălalt, «omul sufletului meu».

Aşa a început povestea noastră de dragoste şi aşa am descoperit-o pe Mădălina în toată splendoarea ei: veselă, sensibilă, dar în acelaşi timp puternică, hotărâtă, riguroasă cu propria-i meserie şi, mai presus de toate, sinceră", ne spunea Puiu Mircea. „Am început prin a împărţi muzica şi am ajuns să împărţim şi viaţa. Sunt doar câteva luni de când ne-am mutat în casa visurilor noastre, suntem pe final cu amenajările, studioul muzical propriu e şi el bineînţeles aproape gata, nu ne rămâne acum decât să aplicăm şi «decoraţiunile» cele mai de preţ: copiii noştri."


Şerban Georgescu
5829-127221-02_11_es_mmanole21.jpgPrima dată, Mădălina s-a căsătorit cu Şerban Georgescu, compozitorul care a fost vrăjit de frumuseţea, dar mai ales de vocea fără egal a Mădălinei. L-a cunoscut la Radio, după cum îşi amintea în urmă cu doi ani. Acolo, în Studioul 6, au început să cânte: ea vocal, el la pian. I-a compus prima piesă, şi astfel Mădălina a ajuns la Festivalul de la Mamaia.
Era începutul unei colaborări de succes şi al unei poveşti sentimentale. S-au căsătorit şi au trăit împreună 15 ani. S-a întâmplat însă ca firul destinului lor să se rupă. „Mi-e foarte greu să vorbesc despre el acum, să mai povestesc tot filmul vieţii care are o lungime de vreo 15 ani. Pentru că, din nenorocire, el nu mai este şi mi-e foarte greu să iau viaţa de la început şi s-o povestesc", ne spunea artista.

×
Subiecte în articol: special observator madalina manole