x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Margareta Păslaru Primul vis implinit

Primul vis implinit

26 Noi 2007   •   00:00

"Lasă-mi, toamnă, pomii verzi" i-a indeplinit cel mai vechi vis.

"Lasă-mi, toamnă, pomii verzi" i-a indeplinit cel mai vechi vis.

Şi pentru copilul Claudiu Mirică Margareta Păslaru a fost idol. "Am plăns atunci cănd părinţii mei mi-au spus că nu am s-o mai văd niciodată, fiindcă a plecat din ţară. Aveam vreo 7 ani atunci. Incepănd cu acel moment, am colecţionat tot ce insemna disc cu Margareta Păslaru", işi aminteşte Mirică.

PERSONAJUL CREŢ. Aşa a inceput "vănătoarea" de viniluri. De căte ori mergea in vizită şi vedea o placă pe care era muzica idolului său, Claudiu punea măna pe ea, indiferent dacă avea sau nu permisiunea proprietarului: "Vinilul cu «Lasă-mi, toamnă, pomii verzi» l-am furat de la nişte vecini. Nu l-am mai inapoiat niciodată". Ar fi fost in stare să facă şi puşcărie pentru ca să o aibă acasă pe Margareta, cu toată muzica ei. "Margareta Păslaru este una dintre primele mele amintiri. Şi primele mele desene. Pe lăngă case şi flori, desenam un personaj creţ, cu o aluniţă pe obraz, pe nume maigaieta... Este primul meu vis, iar faptul că am cunoscut-o şi am realizat un duet virtual cu domnia sa (la «Iubire, iubire»), faptul că am «personalizat» piesa «Lasă-mi, toamnă, pomii verzi» inseamnă că mi-am implinit cel mai vechi vis. Cred că au trecut vreo 25 de ani de atunci", declară Mirică.

"Intregul meu album, RETRO, pe care il voi lansa in luna martie a anului viitor, este dedicat părinţilor mei. Am ales zece piese de pe vinilurile din colecţia lor (de altfel, primele mele discuri ascultate) şi le-am făcut variante inedite. Printre ele se regăsesc «Iubire, iubire» şi «Atăt de fragedă» (Mondial)"

Claudiu Mirică

×
Subiecte în articol: margareta păslaru 26 noiembrie 2007