x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Margareta Păslaru Trandafirii Margaretei

Trandafirii Margaretei

26 Noi 2007   •   00:00

"Pe aleea trandafirilor au intrat şi paşii mei", cănta Margareta. Paşii au purtat-o şi pe aleea succesului.

"Pe aleea trandafirilor au intrat şi paşii mei", cănta Margareta. Paşii au purtat-o şi pe aleea succesului.

Marea "Chemare" a venit de la George Grigoriu: după ce Margareta Păslaru a obţinut Premiul I pe Capitală la Festivalul Artiştilor Amatori, acesta a contactat-o şi a compus special pentru ea "Şi-n apa mării, de pe-ntregul litoral". A lansat apoi şlagăr după şlagăr: "Mandolina mea", "Polca dragostei", "Două răndunici", "Cum e oare?", "Margarete", "Va veni o clipă". A primit "Discul de Aur" al Romăniei, după care a fost invitată la Cannes, la MIDEM - Tărgul Internaţional al Discului.

DE COLECŢIE. Electrecord a inclus-o in Colecţia "Interpreţi romăni de muzică uşoară" şi i-a scos o serie intreagă de discuri: "Melodii de Radu Şerban", "Melodii de Aurel Giroveanu", "Melodii de Vasile Veselovschi", "Melodii din Tunelul", "Margareta Păslaru şi Dan Spătaru", "Margareta şi Harap Alb". "La un pas de fericire", "Nu mai plănge, Baby", "Trandafirii tăi", "Vei pleca", "Impuşcături pe portativ", "Lasă-mi toamnă…", "Recitalul de la Festivalul Internaţional Cerbul de Aur", un disc cu repertoriu in limba engleză, unul in japoneză, altul cu şlagăre italieneşti. Albumul apărut in 2000, "Margareta - 40 de ani de la debut", s-a epuizat in căteva ore. Iar anul trecut a apărut "Margareta forever".

"Cănd iţi propui să aşterni căteva gănduri despre Margareta eşti pus in dificultate neştiind la care din virtuţile acestei indrăgite artiste să-ţi indrepţi mai intăi găndul. A debutat in muzica uşoară de timpuriu, la vărsta adolescenţei, iar debutul a fost o explozie, dobăndind o rapidă popularitate şi in foarte puţini ani devine o stea a genului. Glasul ei inconfundabil, prezenţa fermecătoare dar mai ales stilul de interpretare cu totul personal o plasează in elita muzicii uşoare"

Grigore Petreanu

×