x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Metallica James Hetfield şi Lars Ulrich

James Hetfield şi Lars Ulrich

19 Iun 2010   •   00:00
James Hetfield şi Lars Ulrich

Deşi domnul Ulrich Senior îşi dorea ca fiul său să devină tenisman profesionist (un nou Borg!), Lars a ales să bată toba. Şi bine a făcut, la această oră fiind unul dintre cei mai respectaţi muzicieni din lume. Cu rădăcini daneze, este fondatorul grupului şi alături de James Hetfield (cu strămoşi germani) au compus şi compun majoritatea pieselor Metallica. Împreună au trecut prin multe, l-au văzut pe Cliff Burton cum moare strivit de autobuz, au avut probleme cu alcoolul - au mers la dezintoxicare, au simţit că nu mai pot merge mai departe, dar au ieşit din impas, au continuat, continuă. De la anunţul din ziarul The Recycler - prin care s-au cunoscut - Lars & James & Co. i-au cucerit pe cei din San Francisco. A urmat Coasta de Vest, New York, Europa. După primul cântec apărut pe compilaţia Metal Massacre, vine un prim contract cu Megaforce Records.

Urmează "majorii" Sony, Warner Bros şi acum Universal. După ce au plătit 600 de dolari pentru a-şi face cunoscut un demo au ajuns să vândă peste 52 de milioane de albume. După concertele de început, susţinute în cluburi în faţa câtorva zeci de spectatori, au ajuns să umple stadioane în lumea întreagă.

Neuitând "visul" fostului coleg, Cliff Burton, Lars & James & Co au realizat S&M, adică Symphony and Metallica, piesele grupului cântate cu acompaniamentul Orchestrei Simfonice din San Francisco, dirijată de Michael Kamen. Dragostea lui Burton pentru muzica clasică (Bach în special) se poate "vedea" în multe părţi instrumentale melodioase, de pe albumele "Ride The Lightning" şi "Master of Puppets".


Motorul
James Alan Hetfield s-a născut la 3 august 1963, în Downey, California, într-o familie de adepţi ai religiei Christian Science, ce interzicea tot ce este "nenatural" - inclusiv medicamentele. De aceea, la 16 ani şi-a pierdut mama, răpusă de cancer. La 9 ani a luat primele lecţii de pian, iar de la 14 ani cântă la chitară, prima lui formaţie favorită fiind Aerosmith. Din 1997 este căsătorit cu Francesca Tomasi, având împreună trei copii: Cali (născută în 1998), Castor (n. 2000) şi Marcella (n. 2002).


Inima
Lars Ulrich s-a născut la 26 decembrie 1963, în Gentofte, Danemarca. Tatăl său, Torben Ulrich, a fost jucător profesionist de tenis şi muzician de jazz. La 17 ani ajunge la Los Angeles, unde primeşte cadou un set de tobe Ludwig, la fel ca acela al idolului său, Ian Paice, de la Deep Purple. Lars a fost căsătorit de două ori: cu Debbie Jones (1988-1990) şi cu Skylar Satenstein (1997-2004). Cu Skylar are doi copii: Myles (n. 1998) şi Layne (2001). Mai are un copil, Bryce Thadeus Ulrich-Nielsen (n. 1990), cu actriţa daneză Connie Nielsen.

×
Subiecte în articol: metallica