x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Metallica Prima formulă

Prima formulă

de Alex Revenco    |    19 Iun 2010   •   00:00
Prima formulă

La sfârşitul anului 1981, Metallica îi avea în componenţă pe fondatorul Lars Ulrich, James Hetfield şi Dave Mustaine, prima lor piesă fiind "Hit the Light", înregistrată pentru o compilaţie Metal Massacre. La 14 martie 1982 are loc primul concert Metallica, cu Lars, James, Dave şi Ron McGovney la bass. Împreună au înregistrat primul demo, intitulat "Power Metal". În toamna aceluiaşi an, Ulrich şi Hetfield urmăresc un concert al formaţiei Trauma şi sunt impresionaţi de prestaţia basistului Cliff Burton. Nemulţumiţi că McGovney nu are nici o contribuţie la muzica formaţiei, Lars, James şi Dave hotărăsc să-l înlocuiască cu Burton. Iniţial Cliff refuză oferta, pentru ca apoi să o accepte cu o condiţie: trupa să-şi mute reşedinţa din Los Angeles la San Francisco.

Amic cu Vince Neil şi Tommy Lee de la Motley Crue, Ron McGovney a "aranjat" prin intermediul lor ca Metallica să cânte - de două ori - în deschidere la Saxon. Concertele respective (martie 1982) au fost primele importante din istoria grupului.

Primul demo "consistent" conţine piesele "Hit The Lights", "Mechanix", "Phantom Lord", "Jump In The Fire", "Motorbreath", "Seek And Destroy" şi "Metal Militia", înregistrate în studioul Chateau East din Tustin, un orăşel din Orange County, California. Kenny Kane era amic cu Lars şi i-a promis acestuia că va edita EP-ul (botezat "No Life Till Leather") la High Velocity, casa lui de discuri, ce aparţinea de Rocshire Records şi promova muzica punk. Dar, după ce a ascultat demo-ul Metallica şi a constatat că nu e punk, Kane a spus că nu mai e interesat de proiect. Atunci, formaţia a hotărât să cumpere o pagină în publicaţia BAM (Bay Area Music) pentru a-şi face cunoscut materialul. Însă, o pagină întreagă costa 600 de dolari, o investiţie serioasă pentru o trupă tânără. Cum nici Lars şi nici James nu aveau bani, întreaga sumă a fost plătită de McGoven, cel mai "pricopsit" dintre toţi, la acea dată. Reclama apărută în revistă (pe atunci cu un tiraj de 130.000 de exemplare) i-a determinat pe organizatorii de concerte să-i solicite pe cei de la Metallica, la început în cluburi. Deşi a fost mai puţin de un an în formaţie, Ron McGoven îşi aminteşte şi astăzi de acea perioadă.

×
Subiecte în articol: metallica