x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Michael Bolton Cântecul poate trăi

Cântecul poate trăi

de Anca Alexe    |    22 Iun 2009   •   00:00
Cântecul poate trăi
Sursa foto: Haider Shah /AFP/Mediafax

Cântăreţul şi compozitorul american Michael Bolton s-a născut la 26 februarie 1954 în New Haven, Connecticut. Numele său real este Michael Bolotin.



Dacă s-ar face o listă cu artiştii care au vândut peste 53 de milioane de albume, cu cei care au câştigat multiple Premii Grammy pentru cea mai bună voce masculină, cu cei care au dobândit o binemeritată stea pe Hollywood's Walk of Fame, cu cei care au umplut până la refuz arenele de spectacol..., Michael Bolton s-ar afla cu siguranţă pe acea listă.

Dacă ai căuta însă o listă a artiştilor care au cântat alături de Luciano Pavarotti şi Ray Charles, care au scris piese împreună cu Bob Dylan, au lansat hituri pentru Barbra Streisand şi Kiss, au cântat la chitară alături de B.B. King, Michael Bolton ar fi singurul nume din acea listă.

"Sunt fiul lui George şi al Helenei Bolotin. Şi sunt mândru de asta!", mărturisea artistul la un moment dat. "Mai am un frate pe nume Orrin şi o soră, Sandra. Şi, cel mai important, sunt tatăl a trei fete - Isa, Holly şi Taryn", continua Bolton.

PRIMII PAŞI. Michael Bolton este un solist vocal cu un talent unic. A fost denumit de presa internaţională ca fiind "un tânăr romantic" cu un timbru singular în industria muzicală.

Şi-a început cariera artistică la RCA Records, la vârsta de 22 de ani. Acolo, în 1975 a înregistrat primul album care i-a purtat numele "Michael Bolotin". Cele mai controversate piese de pe acel album au fost "Your Love" (Dragostea ta) şi "Dream While You Can" (Visează cât mai poţi). Cel de-al doilea album, realizat tot de RCA Records s-a numit "Every Day Of My Life"  (Fiecare zi din viaţa mea). Înregistrările au avut loc la Toronto, în studioul Nimbus 9, cu o serie de muzicieni din Canada.

SUCCESUL. La sfârşitul anilor '70, Bolton activa în cadrul unei trupe de heavy-metal, numită "BlackJack". Format chiar de el, grupul îi avea în componenţă pe Bruce Kulick la chitară, Jimmy Haslip la bass şi Sandy Genaro la tobe. În ceea ce-l priveşte pe Bolton, numele său de scenă era chiar data de naştere: 26 februarie. Deşi trupa nu a rezistat foarte mult pe piaţa muzicală, au reuşit să imprime două albume: "Blackjack" - în 1979 şi "Worlds Apart" - în 1980. Ambele albume au apărut sub egida casei de discuri Polydor. Şi-a reluat cariera, solo, la începutul anilor 1980 trecând la numele de Michael Bolton. Şi-a lansat primul album care i-a purtat numele la Sony Music. A rămas fidel muzicii rock/pop, dar succesul nu a fost chiar cel la care se aştepta. După încă un album rock, editat în 1985, numit "Everybody's Crazy", Michael şi-a încununat cu succes munca. Ambiţios şi plin de speranţe artistul a editat în 1987 celebrul "The Hunger". Albumul conţinea hitul "That's What Love Is All About" (Asta este definiţia dragostei), o baladă romantică care i-a consacrat cariera şi i-a atribuit un stil unic de interpretare. De asemenea, albumul cuprindea şi piesa "(Sittin'On) The Dock Of The Bay".  

În 1989 visul i se împlineşte. Albumul "Soul Provider" cucereşte topurile şi îi aduce o suită de nominalizări la Premiile Grammy.  

HITURI. Din 1989, Michael Bolton şi-a continuat ascensiunea într-un stil formidabil. Albumul următor, "Time, Love And Tenderness", a lansat o serie de hituri precum: "Missing You Now" interpretat alături de Kenny G. şi "When A Man Loves A Woman". Aceasta din urmă a făcut furori timp de peste 20 de ani.

În 1992, un alt album răsplăteşte eforturile interpretului: "Timeless - The Classics"... "Eu cred că un cântec bun, un cântec adevărat poate trăi veşnic!", spunea Bolton despre rezultatul muncii sale. Seria albumelor continuă: "The One Thing", 1993, "Greatest Hits 1985-1995ă, 1995, "Thinking Of You", 1996, "My Secret Passion", 1998. În tot acest timp, Michael Bolton a interpretat piesele pentru coloana sonoră din filmele "Only you", "Hercules" şi "Go the Distance", acestea două din urmă create de Disney.

×
Subiecte în articol: michael bolton michael bolton