x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Michael Jackson Zeii nu mor niciodată

Zeii nu mor niciodată

de Anca Aldea    |    24 Iun 2010   •   00:00
Zeii nu mor niciodată
Sursa foto: /REUTERS

Legenda continuă să trăiască în fiecare dintre noi.



Nefericita zi de 25 iunie 2009 a schimbat lumea muzicii. Milioane de oameni aşteptau cu sufletul la gură revenirea pe scenă a artistului. Speranţa reîntâlnirii a fost însă înăbuşită de vestea morţii cântăreţului. Anchetatorii au avut nevoie de două luni ca să demonstreze că Michael a fost ucis. Dar ce mai contează? El nu mai este printre noi, nu mai poate crea, nu mai poate dansa în direct. Se află doar în sufletele noastre. Ultimele luni au fost un calvar pentru familie, prieteni şi fani.

"Înainte de a mă judeca Străduiţi-vă să mă iubiţi, Cercetaţi-vă sufletele şi întrebaţi-vă Dacă vă puteţi imagina copilăria mea."
Michael Jackson

= 25.06 - La ora locală 12:21, serviciul de urgenţă 911 primeşte un apel de la reşedinţa lui Michael din Holmby Hills, Los Angeles. Paramedicii ajung imediat şi îi acordă primul ajutor. La 12:40, Institutul medico-legal a confirmat decesul din cauza unei supradoze de anestezice.

= 27 iunie - Trupul neînsufleţit a fost trimis familiei. Legiştii exclud ipoteza unei crime.

= Debbie Rowe, a doua soţie a lui Michael, a anunţat că doreşte să preia custodia celor doi copii pe care i-a născut în timpul mariajului - Prince (12 ani) şi Paris (11 ani). În 2001, ea renunţase la drepturile parentale.

= 28 iunie - Familia Jackson solicită efectuarea unei a doua autopsii.

= Cardiologul lui Michael dă declaraţii la Poliţie. Conrad Murray, ultima persoană care l-a văzut pe artist în viaţă, fusese angajat de firma AEG Live să-l supravegheze pe cântăreţ înaintea concertelor de la Londra.

= Potrivit unui tabloid britanic, familia Jackson era îngrijorată de dependenţa de calmante a lui Michael şi se pregătea să-l interneze într-o clinică de reabilitare cu două săptămâni înainte de moartea artistului.

= Începe bătălia pentru proprietăţile imobilare ale cântăreţului.

= 29 iunie - Poliţia anunţă că Michael avea coaste fracturate şi patru înţepături de seringă pe piept (din cauza eforturilor medicilor de a-l resuscita pe cântăreţ), precum şi urme de ac pe şolduri, coapse şi umeri, vânătăi pe genunchi şi tibie şi o tăietură pe spate.

= Katherine Jackson, mama cântăreţului, obţine custodia temporară a celor trei copii - Prince, Paris şi Blanket.

= 30 iunie - Presa publică testamentul lui Michael, redactat şi semnat în iulie 2002 - şi-a lăsat averea mamei, copiilor şi unor fundaţii de caritate. Tatăl lui Michael, Joe, nu a fost pomenit în testament.

= 3 iulie - CNN difuzează, în exclusivitate, o înregistrare din timpul ultimei repetiţii a lui Michael. Cântăreţul pare în formă şi este plin de energie, comentează jurnaliştii.

= 7 iulie - Staples Center din LA găzduieşte o ceremonie impresionantă, în care fanii şi prietenii lui Michael şi-au luat adio de la Regele muzicii pop.

= Executorii testamentari ai lui Michael, avocatul John Branca şi producătorul muzical John Mclain, sunt numiţi de Curtea Supremă administratori provizorii ai averii.

= 10 iulie - Joe a declarat că fiul său a fost ucis.

= 15 iulie - Poliţia a anunţat că moartea lui Michael a fost rezultatul unei crime. Ancheta se concentrează în jurul medicului Conrad Murray, care i-ar fi administrat lui Michael Propofol (Diprivan), un anestezic cu acţiune rapidă, folosit doar în sălile de operaţii.

= 22 iulie - Un dansator norvegian în vârstă de 25 de ani pretinde că este fiul lui Michael. Ulterior, Joe confirmă informaţia.

= 28 iulie - Poliţia a stabilit că Murray este principalul suspect.

= 29 iulie - Anchetatorii au găsit la reşedinţa lui Michael o mască de oxigen, conectată la o butelie, un stativ pentru perfuzii, haine şi obiecte aruncate peste tot, precum şi bileţele lipite pe pereţi.

= 3 august - Curtea Supremă îi acordă lui Katherine statutul de tutore permanent al nepoţilor.

= 12 august - Justiţia decide că interesele financiare ale orfanilor vor fi supravegheate de un avocat şi totodată a validat vânzarea de către compania Sony a ultimelor înregistrări video cu Michael Jackson pe scenă, filmate în timpul repetiţiilor pentru seria de concerte de la Londra. Aceste imagini vor sta la baza unui film despre ultimele zile din viaţa artistului, care va fi lansat în cinematografe la 28 octombrie şi va rula doar două săptămâni.

= 20 august - Conrad Murray se află la un pas de închisoare şi un alt medic, dermatologul Arnold Klein, este luat în colimator.

= 28 august - Se confirmă verdictul de crimă. Potrivit CNN, artistul a murit din cauza unei "intoxicaţii profunde cu propofol", precum şi a unor substanţe benzodiazepine.

= 30 august - După mai multe amânări, familia s-a decis să-l înmormânteze pe Michael la Cimitirul Forest Lawn din Glendale, California.

= 3 septembrie - Michael şi-a găsit în sfârşit liniştea.

= 13 septembrie - Michael Jackson a ridicat din nou publicul în picioare. În cadrul Galei MTV Video Music Awards, mai mulţi dansatori profesionişti îmbrăcaţi ca Michael au ridicat sala în picioare dansând pe trei dintre piesele celebre - "Thriller", "Bad" şi "Smooth Criminal". Sora cea mai mică a artistului, Janet, a cântat în deschiderea evenimentului, iar Madonna a ţinut un discurs impresionant despre prietenul său.

×
Subiecte în articol: michael jackson