x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Mihaela Mihai Turneu senzaţie

Turneu senzaţie

de Luminita Ciobanu    |    11 Feb 2008   •   00:00

Îndrăgitul interpret Mihai Constantinescu îşi aminteşte cu amuzament de momentul în care Mihaela Mihai l-a scos dintr-o mare încurcătură.

Îndrăgitul interpret Mihai Constantinescu îşi aminteşte cu amuzament de momentul în care Mihaela Mihai l-a scos dintr-o mare încurcătură.

Când vine vor­ba de Mi­ha­e­la Mihai, in­terpretul “re-trăieşte” tur­neul din Cu­ba, plin de peripeţii. “Am avut un turneu cu Mihaela Mihai, în Cuba..., de antologie. In­cre­dibil turneu! Am avut un spectacol, după care... n-am mai susţinut nici unul, pentru că venise o trupă rusească şi pe noi ne-au oprit. Şi... stă­team la hotel. Mergeam la pis­ci­nă, mâncam, ne pierdeam vre­mea, semnam pe tot ce mân­cam... Şi ţin minte că m-am întors din Cuba cu două cutii de chibrituri, iar Mihaela s-a întors cu o gripă sau cu o ră­ceală îngrozitoare”, po­ves­teş­te râzând Mihai Constantinescu.

 

PATRU ZILE LA MA­DRID. Într-una din zile, atât Mihaela, cât şi Mihai s-au decis, brusc, să se întoar­că în ţară. “Şi, culmea, nu vo­iau să ne dea paşa­poar­tele să ple­căm... Până când m-am su­pă­rat eu pe cea care era tradu­că­toa­re, o fostă studentă cu­ba­ne­ză la Bucureşti, şi i-am spus: “Auzi, tu, să-ţi spun ceva: Eu înţeleg tot ce spui tu. Mergem acum la Ministerul Culturii şi ne ceri paşa­poar­tele, că noi vrem să plecăm. Ne-am plicti­sit. Stăm degeaba şi nu facem nimic. Te rog să tra­duci dacă nu, fac scandal”. Bineînţeles că n-a tradus. A spus că îi e frică să nu-şi piar­dă slujba”, continuă interpretul.

Cu îndelungi insistenţe, într-un final cei doi artişti şi-au recuperat paşapoartele, dar s-au lovit de un nou blocaj, de această dată, la Madrid, de unde n-au putut fi “recupe­raţi” de cursa Tarom. “Până la urmă, am reuşit să plecăm şi am ajuns în Spania, unde am stat patru zile pentru că eram cu cineva care lucra în televi­ziune şi care avea apa­ra­tură destul de grea şi, cum nu era nici reprezentantul Taromului la Madrid, n-am putut pleca... Iar ca să plecăm trebuia să plă­tim destul de mult, iar noi... Eu aveam două cutii de chi­bri­turi, Mihaela nu mai avea nici un ban, Bob Călinescu, despre el fiind vorba, la fel... Şi ne-am trezit în aeroport.”

 

“GENERALUL”. Ne-a descurcat Mihaela, că noi rămâneam să ne uităm unul la altul... N-aveam nici o idee, ce să facem, cum să pro­cedăm. Dintr-o dată, Mihaela a zis “Hai!” Am ieşit din aeroport, a oprit un taxi şi a spus: “La Consulatul român!”. Până la urmă a înţeles şoferul şi ne-a dus la Consulatul român. Noi, bărbaţii, în spate, “Ge­neralul” în faţă, care, în mo­men­tul în care a intrat pe poar­tă, a spus: “Sunt Mihaela Mihai. Am rămas în aeroport. N-avem bani, n-avem unde să dor­mim... Trebuie să ne-ajutaţi, până la următorul avion!”.

Până la urmă ne-au găsit o cazare, ne-au dat ceva bani ca să avem până la ur­mătorul avion. Dacă nu era ea nu ştiu ce se putea în­tâmpla, pentru că noi n-aveam nici o idee şi nici un ban, chiar nici o leţ­caie”, încheie retrospectiva Mihai Constantinescu.

 

 

×