x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Mihaela Runceanu S-a acoperit cu sufletul

S-a acoperit cu sufletul

10 Dec 2007   •   00:00

Pentru mulţi romăni, la două luni de la trecerea in nefiinţă, Mihaela Runceanu era incă vie. Cănta in programul tv Revelion ’90.

Televiziunea naţională nu a anunţat dispariţia interpretei, deşi "ştirea" era de maximă importanţă. Realizatorul Titus Munteanu işi aduce aminte precis că, la două luni de la producerea tragediei, nu multă lume aflase ce se petrecuse. De aceea nu a existat nici un impediment cănd s-a propus introducerea unui căntec interpretat de Mihaela Runceanu in programul de Revelion ’90.

BALADĂ ROCK. In ultimele zile ale lui octombrie 1989, Mihaela filmase intr-un studio al televiziunii ceea ce numim un "videoclip". "Era piesa formaţiei Scorpions, «Still Loving You», căreia textierul Roxana Popescu ii crease versuri in limba romănă, cu titlul «Eu nu te-am uitat»", işi aminteşte Titus Munteanu. Filmarea a fost introdusă intr-un calup de muzică uşoară din programul de divertisment dintre ani. "Cu toţii ascultam muzică străină. Doar cine nu avea radio şi nu dădea pe Europa Liberă nu ştia ce se ascultă afară. Era un mare curaj insă să interpretezi un astfel de hit capitalist in Romănia comunistă. Iar Mihaela avea curajul de a cănta la televizor o baladă rock. Făcuse rost de Scorpions de prin Radio şi mi-a dat căntecul să-i fac textul. Pot să vă spun că versul «Şi mă acopăr azi doar cu sufletul meu», pe care am reuşit să-l creez atunci, se numără printre cele 10 versuri preferate din tot ce am scris pănă azi", ne-a dezvăluit Roxana Popescu.

NEPĂSĂTOARE. "Era foarte frumoasă şi veselă, slăbise şi arăta foarte bine", spune Andreea Runceanu, verişoara artistei. La filmare, Mihaela purtase rochia in care fusese fotografiată şi pentru coperta ultimului ei disc, "Pentru voi, muguri noi". Măneci bufante, material uşor sclipitor, argintiu. Rochia stă şi astăzi, nepăsătoare, pe-un umeraş din şifonierul fostei stăpăne, mutat din garsoniera bucureşteană - ca de altfel toate obiectele care au putut fi recuperate in urma incendiului - in casa bunicilor, de la Buzău. Stăpăna nu mai are nevoie de strălucitorul veşmănt, căci s-a acoperit cu sufletul ei...

×
Subiecte în articol: mihaela runceanu 10 decembrie 2007