x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Mirabela Amintiri

Amintiri

12 Noi 2007   •   00:00

Reintălnirea dintre două talente ale muzicii uşoare romăneşti s-a concretizat in albumul "Plănge un artist".

Reintălnirea dintre două talente ale muzicii uşoare romăneşti s-a concretizat in albumul "Plănge un artist".

Cu admiraţie şi respect, Cătălin Crişan povesteşte despre colaborarea şi prietenia cu Mirabela Dauer "Cum nimic nu este intămplător in viaţă, acum 32 de ani Mirabela Dauer cănta alături de trupa Savoy intr-un spectacol. Pe vremea aceea eu aveam 7 ani şi-i ştiam toate piesele", işi aminteşte interpretul. "Stăteam in primul rănd şi căntam o dată cu ea. Mirabela m-a văzut şi m-a chemat pe scenă, urmănd să cănt cu ea o mare parte din repertoriul său de atunci. După 25 de ani ne-am reintălnit, eu fiind lansat deja in muzica uşoară şi, spre marea mea bucurie şi mirare, Mirabela a recunoscut in mine băiatul de acum 25 de ani. A urmat o prietenie frumoasă şi o colaborare muzicală fructuoasă. Am fost onorat şi fericit să-i scriu un album, muzică, versuri şi orchestraţii, căntănd căteva piese impreună. Albumul se numeşte «Plănge un artist» şi, repet, a fost o mare bucurie pentru mine să cănt alături de Mirabela Dauer, lucru la care nici nu mă găndeam cu 25 de ani in urmă.

Mirabela este un om tonic, plin de viaţă şi har, şi o felicit din toată inima pentru faptul că este şi o luptătoare in ceea ce priveşte menţinerea in picioare a muzicii uşoare romăneşti, a melodiei şi versului cu mesaj. In rest, ii urez numai bine, melodii căt mai inspirate şi să nu-şi uite niciodată prietenii!"

O artistă adevărată…

"Am fost amăndouă elevele aceluiaşi profesor de canto. Mirabela este un artist care ştie exact ce face şi foloseşte timpul intotdeauna in favoarea ei. Şi mi se pare normal. Ceea ce este important şi adevărat este că ea este o artistă adevărată. Drumurile noastre s-au despărţit pentru că stilurile noastre sunt diferite. Un artist este un alergător de cursă singuratic. Unul nu trebuie să semene cu celălalt. Fiecare luptă pentru el. Eu nu m-am găndit nici o clipă să fiu asemenea cuiva. Sunt convinsă că ea a luptat şi ţine cu dinţii de ceea ce face. Ştiu şi simt că a crezut şi crede in ceea ce face. Căntecul nu este o joacă. După mine, ca artist, căntecul este o formă de exprimare. Fiecare dintre noi, Mirabela, Angela, Aura Urziceanu, care este mai mare decăt noi, are stilul ei. Să dea Dumnezeu să se mai nască artiste de genul acesta, dar este mai greu, pentru că personalitatea şi libertatea de găndire in chestia asta este ceva extrem de serios. Tot ce pot să spun este că Mirabela Dauer este o artistă adevărată, mult iubită de public". (Dida Drăgan, artistă)

×
Subiecte în articol: mirabela mirabela 12 noiembrie 2007