x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Mirabela Copilul cu vocea poleită

Copilul cu vocea poleită

12 Noi 2007   •   00:00

Colaborarea Mirabelei Dauer cu Marian Nistor şi Savoy a debutat in urmă cu mulţi ani, la inceputurile carierei "privighetorii muzicii uşoare", aşa cum o numeşte interpretul.

Colaborarea Mirabelei Dauer cu Marian Nistor şi Savoy a debutat in urmă cu mulţi ani, la inceputurile carierei "privighetorii muzicii uşoare", aşa cum o numeşte interpretul.

Solistul trupei Savoy, Marian Nistor, işi aminteşte cu bucurie de perioada in care i-a incredinţat mai multe melodii Mirabelei Dauer şi au pus bazele unei frumoase colaborări: "Ne aflam intr-un turneu in fosta URSS iar intr-o seară, după concert, am căntat impreună căteva melodii. Ne-am intors in ţară şi am intrat in studioul de inregistrări. Eram, ca şi acum, nişte oameni indrăgostiţi de artă, uniţi, ca o adevărată familie. Dintre colaborările pe care le-am avut, Mirabela este una dintre cele mai apropiate nouă", ne povesteşte solistul trupei Savoy.

Marian Nistor i-a incredinţat Mirabelei mai multe melodii, de mare succes. Este vorba de piese precum "Noapte de mai", "Veniţi, privighetoarea căntă", "Mulţumesc, iubită mamă", "Ioane, Ioane", "Roboţelul", "Frunza mea albastră""...Inainte, i-am prezentat piesele doamnei Angela Similea, dar nu le-a luat in considerare. Şi cu dumneaei am avut o frumoasă colaborare, ca şi cu Margareta Păslaru sau Corina Chiriac, şi i-am compus alte piese, care i s-au potrivit mult mai bine. Piesele de care am amintit le-a preluat Mirabela Dauer şi le-a interpretat la superlativ", continuă şirul amintirilor Marian Nistor.

ALBĂ-CA-ZĂPADA. Interpretul Marian Nistor spune că Mirabela Dauer a fost "adoptată" de trupa "Savoy", formată din cinci băieţi, şase, cu inginerul de sunet, şi o fată, iar impreună au format o adevărată familie: "Era precum Albă-ca-Zăpada iar noi, cei şapte pitici (de fapt, doar şase la număr). Mirabela este dintotdeauna exuberantă, extrem de populară, ii plac oamenii. Eu am perceput-o ca pe un copil cu vocea poleită in aur. Chiar un copil de aur şi, după cum spune şi căntecul, o privighetoare a muzicii uşoare romăneşti", spune artistul.

"HOLERĂ". Turneele de peste hotare, in special cele din fosta URSS sunt presărate cu intămplări anecdotice. Marian Nistor se opreşte asupra uneia dintre multele poveşti derulate in turneele pe care le-au avut.

După ce susţinuseră un concert intr-un oraş din apropierea Moscovei, un fel de satelit al capitalei ruse, asemeni Ploieştiului, aflat la mică distanţă de Bucureşti, membrii formaţiei Savoy şi Mirabela Dauer s-au indreptat spre gară. "Trebuia să ne intoarcem la Moscova iar in gară era o aglomeraţie de nedescris. La fel şi in tren. Ne-am urcat cutiile cu instrumente. In tren se putea trece dintr-un vagon in celălalt. Unul dintre colegii mei, care ştia bine limba rusă, a luat un carton şi l-a legat cu o sfoară şi a scris pe el, in ruseşte: "holeră". Noi ne-am urcat in ultimul vagon şi aşa am putut să călătorim in bune condiţii pănă la Moscova", incheie artistul Marian Nistor.

O perlă a muzicii uşoare

Marele actor, Jean Constantin o caracterizează pe Mirabela Dauer drept "o colegă nemaipomenită, o valoare, cu glasul ei extraordinar". "O perlă a ţării in ce priveşte muzica uşoară romănească. Am mers impreună in nume-roase turnee, in America, Germania. Am vrut să mă căsătoresc cu ea, dar s-a opus familia, bărbat-so!", spune răzănd Jean Constantin. "Mirabela este o sufletistă. Cănd se află pe scenă, ascultă tot ce-i spune regizorul. Continuă să cănte atunci cănd i se spune: «Mai stai puţin! Incă nu s-a imbrăcat Jean»" incheie actorul.

×