x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Mirabela In echipă

In echipă

12 Noi 2007   •   00:00

Primul şlagăr al Mirabelei, "Aşa eşti tu", a fost compus de Marcel Dragomir. A ajuns imediat o melodie indrăgită de public. "Era o plăcere să colaborăm. Melodiile pe care i le dădeam ajungeau foarte repede hituri."

Primul şlagăr al Mirabelei, "Aşa eşti tu", a fost compus de Marcel Dragomir. A ajuns imediat o melodie indrăgită de public. "Era o plăcere să colaborăm. Melodiile pe care i le dădeam ajungeau foarte repede hituri."

In 1979, la Sopot, in Polonia, la un concurs de talia Eurovisionului la momentul acela, piesele "Darul copiilor" şi "Teatrul de păpuşi" le-au adus celor doi premiul special al juriului. "Puteam să căştigăm premiul I. Televiziunea de atunci transmitea numai căte două ore şi cei din ţară nu puteau să voteze. Aşa că am primit numai premiul juriului", işi aminteşte cu melancolie compozitorul.

Star2000. Perioada petrecută de Mirabela Dauer in echipa lui Petre Geambaşu a reprezentat o perioadă de maturizare profesională. Se muncea din greu, nemaiexistănd prea mult timp pentru altceva in afară de repetiţii. "Nu se punea problema ca cineva să aibă sau nu chef de repetiţii. Repetam de dimineaţa pănă pe la ora 14:00, le dădeam pauză pentru masă şi odihnă, după care ne vedeam seara şi mai repetam căteva ore. Era programul aproape zilnic, plus concertele", povesteşte cu măndrie Petre Geambaşu. E de inţeles că pentru a rezista la un astfel de ritm de viaţă era nevoie de multă pasiune, dar şi de nebunia tinereţii.

Zambete. Pe lăngă Star2000, Mirabela a mai făcut parte şi dintr-un club mai "elitist", după cum spune amuzat Petre Geambaşu. Cei zece membri Star2000 au plecat in 1981 in turneu in Germania. S-au intors numai cinci, inclusiv Mirabela Dauer. "Aşa s-a format «Star1000», injumătăţiţi, dar inrăiţi..", povesteşte cu mare haz Geambaşu.

Aripile căntului. "Căntăreaţă mică, cu o voce mare şi inimă şi mai mare." Aşa o descrie Marcel Dragomir pe Mirabela. El pune glumele căntăreţei pe seama dorinţei de a-şi masca timiditatea. "Bela", aşa cum ii spune el, e o fire sensibilă şi işi face curaj glumind. Dacă nu ar fi un om sensibil, nu ar putea să transmită atăt de mult celor care o ascultă. "Apărea pe scenă micuţă, drăguţă cum era ea, şi vocea ei era aşa puternică... Ii cucerea pe toţi. Ii purta pe toţi pe aripile căntului."

×
Subiecte în articol: mirabela 12 noiembrie 2007