x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Mirabela Incredere in oameni

Incredere in oameni

12 Noi 2007   •   00:00

Realizatorul de televiziune Titus Munteanu şi interpreta de muzică populară Maria Dragomiroiu o cunosc bine pe Mirabela.

Realizatorul de televiziune Titus Munteanu şi interpreta de muzică populară Maria Dragomiroiu o cunosc bine pe Mirabela.

Titus Munteanu a realizat prima filmare a Mirabelei la televiziune şi o cunoaşte incă de pe vremea cănd artista nu era o vedetă. "Eu mă duceam in fiecare lună la Şcoala Populară. Era o doamnă, Orăscu, care mă suna pentru că avea elevi foarte buni. La una dintre aceste vizionări, am luat-o şi pe Mirabela. M-am intălnit cu Bocăneţ, cu care lucram şi cu care eram foarte bun prieten. S-a uitat la ea. Avea părul ingrozitor de lung, uşor disproporţionat după părerea noastră. Am tuns-o, i-am dat o piesă străină, italiană - se chema «Voi cănta», şi am inregistrat-o. A căntat-o extraordinar, fabulos", ne povesteşte realizatorul. "Imi amintesc că am făcut o emisiune de divertisment, după ’77, după moartea lui Bocăneţ, cu Marius Ţeicu, «Frumoasa din pădurea adormită», la care au fost toate vedetele, şi Mirabela era pe post de ursitoare, Olimpia Panciu era Frumoasa. Marius Ţeicu era Povestitor, Ioan Luchian Mihalea - Regele, Marina Voica - Regina", işi aduce el aminte.

Inceputuri. Maria Dragomiroiu este o prietenă veche de-a Mirabelei. "Eu o cunosc de cănd amăndouă eram nişte copii şi am inceput să căntăm cam in acelaşi timp, ajutate de aceeaşi persoană - naşa mea, Ileana Sărăroiu. Ileana a incurajat-o să pornească pe drumul căntecului, simţind că are un mare potenţial. Pe mine naşa m-a dus să cănt la barul Athenee Palace. Acolo cănta şi Mirabela", spune solista. Maria Dragomiroiu şi Mirabela au participat la multe turnee impreună: "După 1990 ne-am văzut mai mult, in turnee mari, in străinătate şi in ţară. Intr-un turneu te cunoşti cu adevărat, eşti ca intr-o familie".

Shopping. Cumpărăturile, ne spune artista, sunt pasiunea Mirabelei Dauer: "Măncăm impreună, mergem la cumpărături impreună. «Boala» Mirabelei, şi la această «boală» m-a corupt şi pe mine, sunt cumpărăturile. Nu poate să stea o secundă. Doarme puţin şi o auzi la telefon: «Hai să mergem la muzeu». Şi mergem prin mall-urile alea care nu se mai termină şi luăm fel de fel de nimicuri, de care ne bucurăm pănă peste poate. Cumpără geamantane intregi".

Mirabela e o sufletistă, ne-a povestit Maria Dragomiroiu. "Poate e şi un defect ăsta. Are multă incredere in oameni, se agaţă foarte mult de prietenii şi de foarte multe ori e dezamăgită. Şi asta o dă peste cap total. Ea cănd e prietenă cu cineva işi pune tot sufletul. Dar e greu să ai prieteni adevăraţi, să ţi-i menţii, pentru că timpul nu-ţi permite. Mira e un om de nădejde, care te ajută intotdeauna la nevoie, nu te lasă la greu", afirmă Maria Dragomiroiu.

×
Subiecte în articol: mirabela 12 noiembrie 2007