x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Mircea Baniciu Balade vesele

Balade vesele

de Alex Revenco    |    20 Ian 2008   •   00:00

Anul trecut, Mircea a avut două aniversări şi o “înmormântare”: 20 de ani de când lucrează cu “meşterul” Cnejevici, 30 de ani de când colegii de formaţie au părăsit spectaculos ţara şi a “înmormântat” (cel puţin deocamdată) ideea de a mai cânta cu grupul Phoenix.

Acum, cu Vlady Cnejevici formează jumătatea bănăţeană a Păsării Colibri.

 

Anul trecut, Mircea a avut două aniversări şi o “înmormântare”: 20 de ani de când lucrează cu “meşterul” Cnejevici, 30 de ani de când colegii de formaţie au părăsit spectaculos ţara şi a “înmormântat” (cel puţin deocamdată) ideea de a mai cânta cu grupul Phoenix. În plus, şi-a redeschis site-ul de pe net, de fapt un blog, la adresa www.mirceabaniciu.ro, unde scrie periodic despre ce se întâmplă în viaţa lui şi nu numai.

 

INTERNET. “Nu am avut răbdarea să mă apuc de o carte, iar în ziua de azi nu-i mai văd rostul. Toată lumea e pe internet, aşa că cei care vor fi interesaţi de ceea ce am eu de povestit vor şti unde să mă găsească”, a spus Baniciu, care promite să continue poveştile din perioada Phoenix, momente vesele cu gaşca Pasărea Colibri, dar şi păreri despre ce se întâmplă în viaţa de zi cu zi.

 

UN NOU CD. O dată cu 2008 se conturează şi proiectele lui Baniciu pentru acest an: “Alături de Vlady am făcut şi noul meu album, şi vom apărea începând cu 2008 într-un nou context, care sperăm să surprindă plăcut pe toată lumea. Ne gândim de ceva timp la asta şi sper ca lucrurile să se concretizeze în această primăvară.” Despre al şaselea material discografic solo: “Noul album se va numi «Eşarfa», şi este de fapt un fel «Best Of» – volumul 1. Conţine cele mai bune balade ale mele, reînregistrate şi reorchestrate, piese mai puţin cunoscute, dar foarte apreciate de cei care le-au descoperit de-a lungul timpului în diverse contexte, precum «Himera», «Cu tine în gând», «La început de drum», «În loc de final» şi, bineînţeles, piesa care dă titlul albumului, «Eşarfă în dar». Lucrăm la acest disc de vreo doi ani, înregistrările au avut loc în toamna lui 2007, iar mastering-ul a fost făcut de Adi Ordean”.

×