x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Semnal M Anul renaşterii

Anul renaşterii

de Alex Revenco    |    22 Sep 2008   •   00:00

În 2008 urmează să apară primul DVD Semnal M şi un nou CD, ce va fi înregistrat în Elveţia.


În acest an asteptăm să apară pe piaţă un DVD, avînd mare încredere în Doru Ionescu de la TVR 2, care a făcut eforturi foarte mari să adune din locuri “ascunse” materiale despre Semnal M. După care ne vom concentra în totalitate asupra înregistrării noului CD în formula actuală: Florin Ştefan – chitară, Dan Secheli – tobe, Ştefan Boldijar – voce, bass.


UN NOU CD SEMNAL M. Încă din primăvară am hotărît ca să înregistrăm un nou album, cu piese noi. Am început lucrul între concertele pe care le-am avut, urmînd ca să luăm o pauză mai lungă prin septembrie-octombrie şi să începem înregistrările în Elveţia, la Interlaken, unde noul nostru coleg, Dan, are un studio performant.

Vom încerca să păstrăm stilul specific Semnal M, cu care i-am obişnuit pe ascultătorii noştri, îl modernizăm însă, folosind din plin tehnica nouă, pentru a obţine un «sound» cît mai modern, actual. Secţia ritmică va fi suplimentată ici-colo prin colaborarea cu percuţionistul Claudio Pepe, din trupa The Wailers al lui Bob Marley, şi vom apela şi la fostul nostru organist, Ghiţă Ciolac. Noi vrem să iasă o treabă de calitate, nu ne grăbim, muzical dăm tot ce-i mai bun din noi şi sperăm să mulţumim pe cît mai mulţi iubitori de muzică bună. Cu acest album vă spunem – după cum e şi una dintre piesele noi: «Fiţi atenţi la Semnal!».

 
PLANURILE LUI FANE. “La începutul acestui an mi-am încheiat activitatea alături de Semnal M, iar în luna februarie am avut ultimul concert alături de Ştefan Boldijar şi Florin Ştefan în clubul Janis din Cluj. A fost un spectacol foarte reuşit, în urma căruia a încetat colaborarea mea cu Semnal M pe motive de sănătate.

A fost o plăcere deosebită să cînt în Semnal M, o experienţă de înaltă ţinută muzicală, care m-a marcat pentru tot restul vieţii, fiind o bună parte din ea. Mă bucur că, drept recunoştintă pentru minunata perioadă trăită alături de Iuliu Merca, am putut să fac unele demersuri ca numele acestui titan al rockului românesc să nu fie uitat. În următorii ani sper că bunul Dumnezeu mă va ajuta să pot organiza din nou Festivalul In Memoriam Iuliu Merca.”

 

Studioul

La Festivalul de jazz de la Montreaux, Dan Secheli i-a cunoscut personal pe Omar Hakim, Chic, Marcus Miller, Quincy Jones, The Wailers, Marvin Junior, Joe Sample, Kenny Moore şi allţii. În orăşelul elveţian Interlaken, staţiune turistică situată lîngă Alpi, Dan şi-a deschis un studio de înregistrari. Aici se întîlnesc artişti din ţară (Călin Boca, Feigi Ioan, Vaida Ştefan, Călin Damse, Florin Ştefan) sau din SUA (Cary Shields, Rolf Häsler, Claudio Pepe, care a cîntat cu The Wailers), în cadrul unor proiecte iniţiate de Secheli.

×
Subiecte în articol: semnal semnal m