x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Omagiu

de Alex Revenco    |    22 Sep 2008   •   00:00

Graţie lui Radu Lupaşcu, Semnal M editează la Rage Records un dublu album, “Ieri” şi “Azi”.

Graţie lui Radu Lupaşcu, Semnal M editează la Rage Records un dublu album, “Ieri” şi “Azi”.


Cu CD-ul dedicat memoriei lui Iuliu Merca “am bătut la multe uşi”, îşi aminteşte Boldijar, “dar nimeni nu a fost interesat să-l editeze. Frustraţi şi supăraţi din această cauză, drumurile membrilor formaţiei s-au despărţit, fiecare dedicîndu-se altor preocupări: Fane cu impresarierea trupelor tinere, Dan Cosma s-a întors definitiv în Germania, iar Florin a înregistrat cîteva compoziţii proprii. Eu am început să pregătesc materialul pentru un nou CD şi împreună cu un vechi prieten, Cornel Moldovan (chitară şi muzicuţă), cu fiul său, Marcel (percuţionist de excepţie, elev în ultimul an la Liceul de Muzică din Arad) şi cu Florin am dat cîteva concerte prin ţară.

 
ÎNCERCĂRI. Văzînd că CD-ul «In Memoriam» nu puteam să-l scoatem pe piaţă pentru că nici o casă de producţie nu era interesată, ne-am apucat să înregistrăm la Arad materialul unui nou CD în formula Boldijar – Florin Ştefan – Cornel şi Marcel Moldovan. Eram în 2002, aveam două discuri în buzunar şi eram în căutarea unui producător. Au trecut zile, luni, chiar un an şi... nimic, doar promisiuni! Între timp, Marcel a terminat liceul, a dat admitere şi a intrat la Conservatorul din Bucureşti. El n-a mai putut continua colaborarea cu Semnal M din cauza programului şi a distanţei. S-a mai încercat o colaborare, cu Saci, fostul toboşar de la Semnal M, dar nici asta n-a ţinut decît cîteva turnee, din cauza contractelor semnate în Germania.

 
RAGE RECORDS. Providenţa a făcut să ne contacteze Radu Lupaşcu, de la Casa de producţie «Rage Records», care s-a arătat interesat să editeze materialul nostru, sub formă de două CD-uri, pe care le-am intitulat «Ieri» şi «Azi». Primul disc conţine 14 piese dedicate memoriei lui Iuliu Merca, iar «Azi» are opt piese, toate în primă audiţie.
S-au realizat două videoclipuri de pe acest album, «Cu fiecare zi» şi «Dă-mi de ştire» difuzate de posturile de televiziune, inclusiv cele muzicale. Discurile au avut mare succes, situîndu-se pe locul 3 la vînzări, în acel an, au fost reeditate şi probabil ar putea fi reeditate din nou, căci cerere există. Din păcate, nu s-a făcut un turneu de lansare, doar două spectacole, unul la Cluj, altul la Bucureşti. Cu acest prilej s-a reluat colaborarea cu Fane Nagy”.


“Eram în 2002, aveam două discuri în buzunar şi eram în căutarea unui producător. Au trecut zile, luni, chiar un an şi... nimic, doar promisiuni! Între timp, Marcel Moldovan a terminat liceul, a dat admitere şi a intrat la Conservatorul din Bucureşti. El n-a mai putut continua colaborarea cu Semnal M...”
Ştefan Boldijar -solist vocal, bas

×
Subiecte în articol: semnal m