x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Ştefan Bănică jr Spectacole de familie

Spectacole de familie

de Anca Alexe    |    Roxana Vintila    |    30 Mar 2009   •   00:00
Spectacole de familie

Celebrul grup vocal The 50's a luat fiinţă în 1994, sub "tutela" lui Ştefan Bănică junior.



Timp de 15 ani şi-au creat un renume. Au urcat pe marile scene de spectacol şi au demonstrat că merită să fie una dintre cele mai îndrăgite trupe de acompaniament. Iniţial, formaţia avea componenţă mixtă, din ea făcând parte: Mihaela Nedelcu, Mihaela Giniu, Doru Ginjiu, Bogdan Pavlica şi Marcel Matache. În 1996,  în spatele "cortinei" se aflau: Răzvan Vasilache (Lache), Bogdan Pavlica, Virgil Ianţu şi Marcel Pavlica. La diferenţă de doi ani, Marcel Matache şi Bogdan Pavlica au părăsit grupul. Acesta din urmă a fost înlocuit de Bogdan Tudor. În 2002, grupului i se alătură Mihnea Stănescu. Componenţa actuală cuprinde trei nume: Cristina Dida, Mihnea Stănescu şi Neli Nicolae. Indiferent de cum a trecut timpul, de schimbările care au avut loc în formaţia The 50's, spectacolele şi turneele au rămas la fel de speciale. Publicul a zâmbit la fiecare concert, a plâns când a ascultat "Cum am ajuns să te iubesc", a fredonat toate piesele, a cântat şi a dansat împreună cu Ştefan Bănică junior...

CA UN FRATE.
De patru ani, Cristina Dida face parte din "trupa" lui Ştefan Bănică. Emoţionată, zâmbitoare, Cristina ne-a vorbit cu drag despre mentorul ei: "Ştefan a fost încă de la început, de când am început colaborarea, mâna puternică de care aveam nevoie să mă sprijin şi care să mă conducă în tot iureşul ăsta care înseamnă show-business. A ştiut să fie şi frate, şi confident, puternic şi stăpân pe sine, să arate şi să demonstreze greşelile, dar şi să găsească soluţii în acelaşi timp! Ştefan m-a ajutat să devin mai puternică... Colaborarea  noastră a început acum patru ani".

AMBIŢIA ŞI VOINŢA.
Ceea ce-l caracterizează pe Ştefan Bănică junior, susţine Cristina Dida, sunt puterea, consecvenţa, ambiţia şi voinţa cu care şi-a susţinut potenţialul şi totodată şi-a valorificat talentul încă de când era un licean. "Ştefan ştie întotdeauna ce vrea când ne întrunim pentru repetiţii. Sunt ocazii menite pentru a revizui, îndrepta şi a corecta ceea ce consideră că este necesar. Ştie exact ceea ce să ceară, ştie întotdeauna ce ton trebuie să folosească şi cum să-şi mobilizeze colegii. Cred că oricine ar asista la repetiţiile noastre ar avea foarte multe de învăţat de la Ştefan!

Îl admir mult, învăţ şi eu, la rândul meu, de la el şi aş dori să-i mulţumesc pentru că mi-a acordat această şansă", încheie reprezentanta grupului The 50's.

O ŞANSĂ. Pentru Mihnea Stănescu, Ştefan Bănică junior reprezintă un exemplu. Îl apreciază atât ca om, cât şi ca artist. În sânul trupei a ajuns în anul 2002. "Am fost adus la The 50's de un fost membru, pe numele său Tudor Bogdan. Ştefan dorea atunci înlocuirea lui Virgil Ianţu, fiindcă el nu mai putea participa activ la concerte. Este bine ştiut faptul că în momentul acela Virgil prezenta o emisiune de televiziune. Aceea a fost perioada în care l-am cunoscut pe Ştefan Bănică junior.

Într-adevăr, pot spune că suntem aproape ca într-o familie! Am trecut prin foarte multe împreună, iar profesional... nici nu se mai discută, am fost alături unii de ceilalţi.

Mă bucură foarte mult faptul că Ştefan a rămas acelaşi om de la început. Plus că e un model pentru foarte mulţi aspiranţi ai tinerei generaţii. Sau cel puţin aşa ar trebui să fie!", mărturiseşte Mihnea Stănescu.

×
Subiecte în articol: ştefan