x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Tatiana Stepa Dăruieşte iubire

Dăruieşte iubire

de Roxana Vintila    |    25 Aug 2008   •   00:00

Blîndă şi energică, sinceră şi sufletistă, frumoasă şi cu mult umor. Aşa o descriu prietenii pe Tatiana Stepa.   



Blîndă şi energică, sinceră şi sufletistă, frumoasă şi cu mult umor. Aşa o descriu prietenii pe Tatiana Stepa.    

Nicoleta şi Marian Vaia, doi prieteni dragi ai Tatianei Stepa, au întîlnit-o pe îndrăgita artistă la mare, în urmă cu aproximativ patru ani. Se întîmpla la Vama Veche, locul în care se cîntă şi se ascultă poezia muzicii de calitate... era la Folk You! "Eu o ştiam de cînd eram în clasa a doua de la... «Partaj», melodie pe care am reţinut-o pentru că mi-a plăcut foarte mult", începe povestea Nicoleta Vaia.   

ALĂTURI DE SUFLET. La mare, cei doi soţi, Marian şi Nicoleta Vaia, au avut bucuria să o cunoască personal: "Am rămas extrem de surprinşi să constatăm că este foarte diferită de ceea ce credeam noi că este. Este cel mai vesel om pe care îl cunoaştem. Cel mai bine ne dăm seama cum se simte dacă din 3 cuvinte 4 sînt glume! Are o mare tărie de ca­racter, dar totodată îşi păstrează acea feminitate unică. Este specială, foarte sufletistă şi foarte sinceră. Un prieten desăvîrşit, pe care te poţi bizui oricînd. Este de o generozitate absolut ieşită din comun. Dacă avem o problemă, sigur cu Tatiana se rezolvă. După o oră de discuţii, uiţi că ai fi avut vreodată o problemă, pentru că este un om care îţi transmite foarte multă energie", spun Nicoleta şi Marian Vaia.   

BUCURIE DE COPIL. Cînd vine vorba de amintiri cu şi despre Tatiana Stepa, este foarte greu să alegi dintre atîtea momente frumoase, speciale, unice. Primul gînd al soţilor Vaia se îndreaptă către ziua de naştere a Tatianei din acest an: "La 21 aprilie, noi, prietenii, i-am organizat o petrecere-surpriză... A intrat şi pur şi simplu nu i-a venit să creadă că totul este pentru ea. A reacţionat exact ca un copil care vede un pom de Crăciun plin cu toate cadourile dedesubt. Au urmat 3 zile în care era într-o stare de bucurie continuă", îşi amintesc cu drag aceştia. "Un alt episod este cel în care noi doi treceam printr-un moment foarte nefericit. Ne-am dus la Tatiana în vizită şi ea a luat din imensul dosar de acte o scrisoare cu o întîmplare, în esenţă, extrem de nefericită. A citit-o în aşa fel încît timp de o oră am rîs cu lacrimi. Cînd am ajuns acasă, parcă nu rea­lizam ce se întîmplase."  

Un om care are o capacitate uriaşă de a se ridica dincolo de durere. Transformă suferinţa în energie şi o dăruieşte celorlalţi sub formă de iubire. Aşa simt cei mai buni prieteni ai Tatianei Stepa: "În definitiv, acest lucru este un dar. Ea este un dar pentru ceilalţi. La un moment dat, trecînd prin atît de multe necazuri, i-am spus că ea există pentru că noi avem nevoie de ea. E pur şi simplu veselia personalizată".  

UMOR MOŞTENIT. Salvamontistul plin de umor! Un capitol deosebit în viaţa îndrăgitei artiste Tatiana Stepa. Nimeni altul decît fiul său: "Am avut privilegiul să-l cunoaştem şi este un om extraordinar", mărturisesc soţii Vaia. "Este unul dintre cei mai buni jandarmi salvamontişti, dacă nu cel mai bun. Este foarte ataşat de mama lui, bucăţică ruptă din Tatiana, şi are acelaşi umor sănătos care te face să te scoli din orice fel de suferinţă. Copilul acesta este o minune de 27 de ani, de o inteligenţă rar întîlnită şi cu un simţ al umorului extraordinar. Este primul om care, povestind despre o înmormîntare, ne-a făcut să rîdem. Aşa ceva nu am crezut că există în realitate. Dar există! Şi îl cheamă Cătălin!"

×
Subiecte în articol: tatiana stepa 25 august 2008