x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Vasile Şeicaru O voce foarte plăcută

O voce foarte plăcută

de Catalin Pruteanu    |    06 Iul 2009   •   00:00
O voce foarte plăcută
Sursa foto: /

Când vine vorba de Vasile Şeicaru, Tiberiu Cazan, vechi prieten al artistului, zâmbeşte anilor trecuţi şi îşi aduce amin­te cu plăcere de formaţia Cristal.



Tberiu Cazan şi Vasile Şei­ca­ru s-au cunoscut la Casa de Cultură a Studenţilor din Galaţi, acolo unde se ţineau repetiţiile formaţiei Cristal. „El - gălăţean, eu - gălăţean. El activa într-o formaţie, eu într-alta. Eram încă puşti. După aceea, pe la începutul anilor 1970, am cântat împreună în formaţia Cristal", ne-a povestit Tiberiu Cazan, un vechi prieten de-al lui Vasile Şeicaru.

„El a fost înaintea mea membru al formaţiei Cristal, iar eu eram într-o formaţie mai tânără, Grup 17 se chema. A fost o perioadă foarte frumoasă. Sincer, în acei ani, cred că lumea ştia mai bine să se distreze. Erau nişte seri de dans în Casa Studenţilor! Cu timpul s-au achiziţionat scule bune pentru vremea aia. Eu cântam la chitară bass.

Se făceau şi turnee. Am văzut multe oraşe, centre studen­ţeşti. A fost o perioadă în care s-a câştigat tot ce se putea câştiga, începând de la Festivalul Artei Studenţeşti."

ALEGERE BUNĂ. „Formaţia Cristal cânta muzică pop. Folk-cânta fiecare, individual. Vasile a rămas axat pe folk după ce a fost ani de zile solist de muzică pop. În 1978, noi am reprezentat România la Havana, la Festivalul Mondial al Tineretului. În prin perioada aceea Vasile Şeicaru începuse colabo­rarea cu Cenaclul Flacăra, iar în 1979-1980 a ales drumul ăsta. A făcut o alege foarte bună. Noi nu am fost niciodată o formaţie profesio­nistă, să trăim numai din asta.

Fiecare a fost cu meseria lui. Noi cântam în ge­neral vara la Costineşti", adaugă Tiberiu Cazan.

NOI MELODII. Distanţa dintre Bucureşti şi Galaţi nu şi-a pus amprenta asupra prieteniei dintre Tiberiu Cazan şi Vasile Şeicaru. Din contră: „Am rămas în relaţii cât se poate de apropiate. El vine mereu prin Galaţi, de altfel şi-a lansat ultimul LP la noi, la teatru. Are o voce foarte plăcută şi o carismă deosebită. În tinereţe a rupt toate inimile.

Cred că le mai rupe şi acum! E un om din vechea gardă care ţine stindardul mai sus decât alţii de vârsta lui, care au intrat într-un con de umbră. Ultima dată ne-am întâlnit acum, în mai, când a lansat discul lui «În oraşul cu floare de tei» în Galaţi, în faţa Teatrului Dramatic. Poate nu mai e folkul ce-a fost odată, dar Vasile e un artist care surprinde în mod plăcut cu muzică nouă", încheie Tiberiu Cazan.

×
Subiecte în articol: vasile seicaru