x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Vasile Şeicaru Şeicaru. Simplu!

Şeicaru. Simplu!

de Luminita Ciobanu    |    06 Iul 2009   •   00:00

Poţi spune Şeicaru şi atât! Ai să constaţi, privind în stânga şi în dreapta, cum pronun­ţa­rea numelui său descreţeşte frunţile tuturor. Cine nu ascul­tă cu plăcere şi cu emoţie îndemnul artistului: „Iubita mea, să ne-aruncăm în mare/ Şi să trăim în mare neînfrânt/ Şi să ne luăm dacă voieşti la vară/ Trei săptămâni concediu pe Pământ"?



Cine este Vasile Şeicaru? Vă spunem fără nici un fel de urmă de îndoială: un interpret a cărui voce a încununat orice piesă pe care a inclus-o în repertoriu încât în scurt timp a devenit şlagăr! A trecut prin şcoala Cenaclului Flacăra, unde numele său a devenit o emblemă. Cântecele compuse atunci au acelaşi farmec. De ce? Pentru că în timp ce cântă îşi poartă publi­cul într-o lume aparte, o lume în care nu are loc decât frumosul, însă o lu­me reală. O lume în care se poate regăsi fiecare dintre noi.

Cu toate că soarta l-a lovit crunt, a găsit tăria de a fi în con­tinuare mesagerul cânte­cului frumos. „Îl iubesc pe Dum­nezeu şi nu privesc cu ură spre cer!", spune artistul care întâmpină azi cu zâmbet ori de câte ori îi apare în minte imagi­nea soţiei plecate fulge­­rător din lume. Muzica folk îl ajută să-şi oblojească rănile scrijelite adânc în suflet şi, totodată, să bucure inimile celor care îl ascultă.

×
Subiecte în articol: vasile seicaru