x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Semintele avarilor - Egiptenii foloseau chimionul acum 5.000 de ani

0
Autor: Cristina Andreea Calin 15 Ian 2007 - 00:00
Semintele avarilor - Egiptenii foloseau chimionul acum 5.000 de ani
Chimionul este foarte bun pentru aromarea verzei murate, dar si pentru a da mai multa savoare carnii de pui puse pe gratar.

Chimionul este un condiment cultivat pentru prima data in Egipt. Dovezile privind vechimea cultivarii lui - 5.000 de ani - vin de la arheologi care au gasit seminte de chimion intr-una din piramide. Nici grecilor si romanilor, chimionul nu le-a fost strain, ei folosindu-l in scopuri medicinale sau cosmetice. Din praful de seminte de chimion preparau o pudra pe care o foloseau pentru a da paloare fetei. Pentru romani, in special, chimionul era simbolul avaritiei.

Pentru ca ii place clima calda, astazi este cultivat cu precadere in India, Africa de Nord, China si America de Sud. Insa chimionul este asociat de cele mai multe ori cu Marocul, pentru ca mirosul lui parfumeaza strazile acestui stat. Aici este folosit frecvent la produsele de patiserie si la prajituri, care sunt de cele mai multe ori vandute in strada.

CATE PUTIN. Semintele de chimion pot fi folosite ca atare sau in combinatie cu alte condimente, pentru a prepara, de exemplu, curry. Pentru a-si pastra aroma, chimionul trebuie tinut in recipiente inchise ermetic. Atunci cand il folosim in bucatarie, trebuie sa stim ca, adaugat intr-o cantitate mare, chimionul anuleaza gustul si aroma celorlalte ingrediente folosite. Mai putin de o lingurita este suficient pentru a asezona patru portii de mancare.

Felurile de mancare unde putem folosi chimionul nu sunt foarte multe: carne de pui la gratar, orez, fasole sau prajituri. In Europa, germanii si portughezii sunt cei care folosesc cel mai des acest condiment. Primii - pentru a aroma varza murata, portughezii - pentru aromarea carnatilor traditionali.
Citeşte mai multe despre:   gastronomie,   chimionul

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Delia, Mihai Bendeac și Cheloo încep, în această seară, un nou sezon iUmor plin de surprize

Delia, Mihai Bendeac și Cheloo încep, în această seară, un nou sezon iUmor plin de surprize
Delia, Mihai Bendeac și Cheloo încep, în această seară, de la 20.00, la Antena 1, un nou sezon iUmor plin de surprize, unele pentru cei de acasă, iar altele la care nici măcar ei nu s-ar fi așteptat. ...

Ei sunt finaliştii din Ultimul Trib

Ei sunt finaliştii din Ultimul Trib
Galerie Foto Dupã aproape 2 luni de zile petrecute în Madagascar şi un ultim joc de Eliminare, Ultimul Trib şi-a decis asearã finaliştii în cadrul ediţiei difuzate de Antena 1. Confruntarea dintre Silviu Mircescu şi Silviu...

Atenționare de călătorie: Bulgaria - cod galben de vânt și ninsoare

Atenționare de călătorie: Bulgaria - cod galben de vânt și ninsoare
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Bulgaria că, în conformitate cu datele transmise de Institutul de Meteorologie şi Hidrologie...

Mircescu şi Geandrã – ultimul duel la Ultimul Trib: „Oamenii sensibili n-au ce căuta în acest concurs!”

Mircescu şi Geandrã – ultimul duel la Ultimul Trib: „Oamenii sensibili n-au ce căuta în acest concurs!”
Galerie Foto Se strâng tot mai mult rândurile la Ultimul Trib, emisiune difuzatã în fiecare vineri, de la 22:30, la Antena 1. Dupã ce sãptãmâna trecutã Lemurii şi Crocodilii s-au întrecut pentru ultima oarã în jocul de...

Ce spun liniile din palmă despre viața ta sentimentală

Ce spun liniile din palmă despre viața ta sentimentală
Mâinile îți pot spune multe lucruri despre cum ești ca persoană. Acestea pot să scoată la iveală lucruri despre persoanlitatea ta, despre preferințe, creativitate și responsabilitate. Prin urmare, nu ar trebui ...

Business cu stil. Monocult, haine moderne pentru caractere puternice

Business cu stil. Monocult, haine moderne pentru caractere puternice
Galerie Foto Românilor le place să fie la modă și au început să investească tot mai mulți bani în îmbrăcăminte, încălţăminte și accesorii. Un studiu recent relevă faptul că, anul trecut, peste 55% dintre cei...

Anunț SURPRIZĂ: : ”Mihai Bendeac va fi tătic!”

Anunț SURPRIZĂ: : ”Mihai Bendeac va fi tătic!”
Revederea juraților în noul sezon iUmor, care va avea premiera mâine, de la 20.00, la Antena 1, a venit cu o veste care i-a lăsat pe mulți fără cuvinte. În timp ce se puneau la punct cu noutățile din...

Andreea Marin, la Antena 1: ”E o ipostază în care nici eu nu m-am văzut”

Andreea Marin, la Antena 1: ”E o ipostază în care nici eu nu m-am văzut”
Delia, Mihai Bendeac și Cheloo au parte de o surpriză de proporții în cel de-al șaselea sezon iUmor, care va avea premiera sâmbătă, 23 februarie, de la ora 20.00, la Antena 1, când mai multe vedete vor urca pe s...

Târgul de Turism are reduceri de peste 50%

Târgul de Turism are reduceri de peste 50%
Românii vor putea alege ofertele speciale cu discounturi suplimentare de peste 50% la cea de-a 41-a ediţie a Târgului de Turism al României (TTR), care se desfăşoară, în perioada 21-24 februarie, la...

Săptămâna Modei de la Milano - Prezentarea casei Fendi, un omagiu adus designerului Karl Lagerfeld

Săptămâna Modei de la Milano - Prezentarea casei Fendi, un omagiu adus designerului Karl Lagerfeld
Casa de modă italiană Fendi şi-a luat adio de la directorul ei de creaţie, Karl Lagerfeld, joi, la Milano, unde a prezentat ultima colecţie vestimentară creată de acesta, în cadrul unui show considerat un veritab...

Reţeta zilei: Rulouri  din piept de pui cu cașcaval și șuncă

INGREDIENTE 500 g piept de pui 200 g șuncă 200 g cașcaval sare piper negru măcinat lingură ulei de măsline 100 g pesmet 100g făină 2ouă Bateți cu făcălețul fiecare felie de...

Burberry și hanoracul care trimite la ideea de sinucidere

Burberry și hanoracul care trimite la ideea de sinucidere
Burberry şi-a cerut scuze pentru că a inclus în prezentarea sa de la London Fashion Week un hanorac a cărui glugă era strânsă cu un şnur gros, prins într-o manieră care aducea aminte de un nod de...

Reţeta zilei: Prăjitură cu ananas şi nuci

Reţeta zilei: Prăjitură cu ananas şi nuci
Ingrediente: 8 ouă, 10 linguri făină, 6-8 linguri zahăr, 2 linguri cacao, praf de copt, 200 g compot ananas, 3 linguri sirop ananas, 100 g nuci, 30 g fulgi midgale (opţional), praf de sare, 3 linguri zahăr...

Top 10 locuri din România pe care nu trebuie să le ratezi (GALERIE FOTO)

Top 10 locuri din România pe care nu trebuie să le ratezi (GALERIE FOTO)
Noi, cei care încă simţim româneşte, ar trebui să fim recunoscători divinităţii pentru darul de preţ numit simplu: România. O țară binecuvântată! Faptul că ne-am născut şi am crescut într-un cadru...

Top 10 lucruri pe care o femeie trebuie sa le aiba intotdeauna in geanta

Top 10 lucruri pe care o femeie trebuie sa le aiba intotdeauna in geanta
 Dacă a fi pregătit pentru orice este mantra ta, atunci știi că geanta este vehiculul prin care îți trăiești viața – mult mai mult decât doar un loc pentru a ține banii și cheile. Indiferent dacă...
Serviciul de email marketing furnizat de