x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale ...

...

de Florin Chilian    |    23 Apr 2007   •   00:00

Am mintea făcută ţăndări. Ganduri, idei prea multe, prea invălmăşite. Nimic coerent, nimic, nimic... multe fracturi, nimic concret. Nici măcar un nume nu pot da. Nu sunt in stare să găsesc un cuvant, ceva, orice care să sintetizeze ce am in căpăţană. Nu pot concretiza nimic in nici un plan.

Am mintea făcută ţăndări. Ganduri, idei prea multe, prea invălmăşite. Nimic coerent, nimic, nimic... multe fracturi, nimic concret. Nici măcar un nume nu pot da. Nu sunt in stare să găsesc un cuvant, ceva, orice care să sintetizeze ce am in căpăţană. Nu pot concretiza nimic in nici un plan.

Gil Dobrică a murit sărac.
Atat de aberant imi vajaie propoziţia asta in urechi. Lipsa unui titlu nu vreau să fie considerată un moment de reculegere. Nu vreau să fie inţeleasă ca un minut de linişte, ci exact ceea ce este, adică pur şi simplu o mare de nimic! Ce balamuc e la mine in cap!...

Gil Dobrică a murit sărac.
Cum e posibil să aud aşa ceva la jurnalale de ştiri? De ce nu urlă nimeni nicăieri nedreptatea asta?! De ce un alt artist a trebuit să apeleze la mila publică pentru a strange banii necesari unei operaţii?!

De ce?!
Oamenii ăştia sunt mai bogaţi decat noi toţi la un loc. De ce nimeni nu are curajul să strige adevărul ăsta? De ce nici un "coleg" de-al meu nu-şi strigă dreptatea?! De ce?!

Caţi artişti mai trebuie să moară săraci şi umiliţi de lipsuri pană cand "breasla" se hotărăşte să iasă din tăcerea asta laşă cerandu-şi drepturile?!

Nu e drept ca Gil Dobrică să moară sărac, in condiţiile in care sumele de bani stranse prin intermediul organismelor de colectare şi gestiune ale drepturilor de autor şi de interpretare, adică UCMR-ADA şi CREDIDAM, se ridică la nivel de zeci de miliarde de lei!

Nu e drept ca nişte oameni atat de bogaţi să ajungă să cerşească şi mai apoi să moară săraci!

Nu e drept ca o mană de impostori şi hoţi să fie lăsată să fure nestingherită atata vreme.

Ce face breasla asta a artiştilor, in Dumnezeii ei de
breaslă?! Breasla tace!
Gil Dobrică nu a murit sărac pentru că aşa a fost să fie. Gil Dobrică a fost ucis!
Toţi "colegii" lui au pus umărul la uciderea lui, şi au făcut asta nefăcand nimic pentru a-şi apăra drepturile. Dacă marii "artişti" ai neamului ar avea coloană vertebrală, ar ieşi să-şi apere drepturile şi n-ar mai permite ca o mană de hoţi impuţiţi să-i fure. Tac şi se cocoşează in speranţa scarboasă că "poate le pică şi lor ceva", nevrand să ştie că sunt banii lor de drept. Viermi cocoşaţi de prea multă laşitate!

Breaslă de impostori rataţi şi cabotini.
Se fură cu toate mainile din banii ce ar fi trebuit să fie şi ai lui Gil Dobrică, bani care i-ar fi permis să urmeze tratamentul ce i-ar fi uşurat viaţa.
Toată lumea ştie că se fură. Nimeni nu face nimic.
Cei care conduc aceste organisme de colectare şi gestiune ale drepturilor de autor şi ale artiştilor interpreţi au super case, super masini, super vacanţe. Toate astea pe spinarea breslei, care tace! O mană de impostori are aranjamente cu toată lumea şi dă sume fabuloase tuturor partidelor politice pentru a fi lăsată in pace. Multe neveste de politicieni incasează bani cu nemiluita din drepturile artiştilor. Mulţi analfabeţi de la poliţie şi din serviciile secrete beneficiază, se pare, şi ei de aceşti bani. Ce să mai vorbim de organele de control? Mita, spaga dată de şefii de la UCMR-ADA şi CREDIDAM le asigură liniştea de ani de zile. Nu am văzut pe nici unul din viermii ăştia la Craiova. Am scris două articole despre asta şi in urma lor am primit tot felul de "oferte", care mai de care mai tentată. Doar, doar să tac! Am primit şi ameninţări, pentru că in tara asta de căcat nici o faptă bună nu rămane nepedepsită, nu-i asa? Ce jeguri ordinare! Nu am de gand să tac, nu am nimic de pierdut, dar mai ales nu vreau să fiu complicele acestor infractori de drept comun. Ştiu că sunt cateva redacţii care au pornit investigaţii de presă pe subiectul ăsta şi le mulţumesc pentru asta. Jegul e cu mult mai mare şi mai adanc decat mi-am imaginat eu vreodată.

Gil Dobrică a murit sărac.
NU! Gil Dobrică a fost jefuit şi mai apoi ucis de voi toţi, colegii mei, "breasla artiştilor"!
×