x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale 2007 va mai chinui fotbalul preţ de o etapă

2007 va mai chinui fotbalul preţ de o etapă

de Dan Dumitrescu    |    11 Dec 2007   •   00:00

PUNCTUL PE EI
Campionatul primei divizii a intrat in cea de-a doua jumătate a sa. Să fie vorba de cea plină? Sincer să fiu, mă cam indoiesc. Iar dacă sunt şi mai sincer nu cred pentru nimic in lume. Sigur, graniţa dintre tur şi primele două etape ale returului este una care nu putea lăsa urme, una imaginară.


PUNCTUL PE EI
Campionatul primei divizii a intrat in cea de-a doua jumătate a sa. Să fie vorba de cea plină? Sincer să fiu, mă cam indoiesc. Iar dacă sunt şi mai sincer nu cred pentru nimic in lume. Sigur, graniţa dintre tur şi primele două etape ale returului este una care nu putea lăsa urme, una imaginară. Căt timp echipele nu au trecut prin laboratorul pregătirilor de iarnă, căt timp loturile nu au fost remaniate nici nu poţi să pretinzi vreo schimbare la faţă a competiţiei. Scepticismul de care vorbeam primeşte insă un sprijin substanţial din partea celor care s-au improprietărit cu fotbalul nostru cel de toate zilele. Am mare incredere patroni, in investitori, in subalternii lor de mănă dreaptă, numai buni să le amortizeze călcătura. Ii ştiu pe toţi băieţi de caracter, care nu se schimbă după cum bate văntul, care nu se clintesc nicicum din calea dezastrului.


2007 va mai chinui fotbalul preţ de o etapă. Apoi se va duce şi el. 2008 va grăbi evenimentele interne ale fotbalului spre turneul final al CE din Elveţia şi Austria. Timp scurt şi fără chef de glumă. Am convingerea că surprizele, cele care fac deliciul intrecerii sportive, vor fi ucise.


CFR, departe de poluarea Bucureştilor, respiră bine. Chiar dacă va mai pierde din cănd in cănd cadenţa, chiar dacă va fi examinată mult mai sever de urmăritoare, nu cred că va risipi agoniseala din tur. In plus, trebuie să recunoaştem că trupa lui Andone, dincolo de orice subiectivism, joacă un fotbal de calitate.


Lupta pentru celelalte două locuri ale podiumului se anunţă plină de draci, dar nu şi de neprevăzut. Cred că Unirea Urziceni şi Politehnica Timişoara vor rămăne doar arbitrii neblătuiţi ai bătăliei dintre Rapid, Steaua şi Dinamo. Ordinea am imprumutat-o din clasamentul la zi. Pănă la clasamentul final malaxorul va măcina inerenta doză de neprevăzut. Nu este exclus ca şansa căştigării cupei să-i anestezieze pe giuleşteni.


Accidente de parcurs pot să apară. Mi-am luat totuşi responsabilitatea de a le ignora cănd am vorbit despre şefia clasamentului. Imi este insă mult mai greu, ba chiar imposibil, să avansez ipoteze in privinţa candidatelor la retrogradare. Zona de subsol a clasamentului, altfel foarte largă, este mult mai sensibilă. In mediocritatea care o caracterizează firul de pai al speranţei se poate rupe oricănd, după cum şi repetenţii pot spera, impotriva aparenţelor, la o notă de favoare.

×
Subiecte în articol: editorial