x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Absurdistan - stare de urgenta!

Absurdistan - stare de urgenta!

de Dorin Tudoran    |    24 Feb 2006   •   00:00
Absurdistan  -  stare de urgenta!

"Daca da, nu."

Confirmand cele mentionate de Marius Tuca in editorialul intitulat "E razboi!", agentia de stiri "Ni vu ni connu", cu sediul in Baleare sau, dupa ortografia romaneasca, "Ba, le are", transmite trei alarmante depese de presa din Absurdistan - Romania profunda:

Prima: "Luandu-se drept Madame la Guillotine, Traian Basescu se repede la gatul lui Adrian Nastase pe la ceafa. Nu inainte de a cere ajutorul unei firme de specialitate: «Macovei & Morar - O justitie prea mare pentru o coruptie asa de mica». Firma este jumatate de stat, jumatate de mers, jumatate de fapt, jumatate de drept si jumatate de stang. «Macovei & Morar» incearca sa-i smulga lui Nastase termopanele din jurul prezumtiei de nevinovatie si giurgiuvelele imunitatii parlamentare. Luandu-se drept Madame Bovary, prezumtivul vinovat rupe tacerea in legatura cu lenjeria de corp a presedintelui Basescu. Contactata, Elena Udrea declara ca nu are nici un motiv sa-si sugrume pasarica aviara. Biroul Permanent al organizatiei guvernamentale Pro Coruptia il someaza pe Nastase sa nu aprobe cererea de perchezitie a multiplelor sale cuiburi cu oua. Continua luptele de strada. Strada Mihaileanu sare la gatul Strazii Zambaccian. Zambaccienii sar si ei - cu bogat, cu sarac - la gatul Mihailenilor. Pretutindeni balteste sange mobiliar si imobiliar. Sistemul de canalizare este depasit. Sistemul de canalii, nu. Visand sa intre in istorie onorabili, beligerantii implora ajutorul iluzionistului american Christopher Van Goethem, cel care ucide fara sa omoare".

A doua: "Casa regala anunta ca, in eventualitatea in care Traian Basescu (un fel de Che Guevara al tuturor panamalelor, panaramelor, dardanelelor si dandanalelor romanesti postdecembriste) nu retrocedeaza coroanei muntele Athos (cu Vasile calugarul cu tot), Groapa Marianelor si Tibetul, Alteta Sa Regala, Principele Duda Intaiul de «Sing, Marine, sing!» este imputernicit sa lase Romania mostenire Altetei Sale Regale Principesa Duda a Doua. Casa regala nu revendica insa Cadrilaterul (el revine din oficiu familiei Nastase), varful Ciomolugma (el revine, dar fara muntele atasat, lui Sorin Ovidiu Vantu) si stramtoarea Gibraltar - ea nu ramane lui Basescu, ci urmasilor, urmasilor, urmasilor sai; acum si in veac".

A treia: "Profund plictisit de faptul ca o parte a societatii civile din Romania functioneaza nu pe principiul economiei de piata, ci manipuleaza bursa de capital social pe principiul excedentului de tata, Dan Voiculescu cumpara toata societatea civila. O curata, dupa care o reinregistreaza sub numele de «Sotietatea tivila» si, inainte de a se sinucide politic si definitiv pentru a 937-a oara, il lasa drept mostenitor testamentar pe sus-numitul Tuca Marius. Neinteresat de un asemenea mizilic, Tuca vinde sotietatea la un pret de 8.000 de ori mai mic decat pretul pietei. Faptul trezeste interesul DNA, tocmai cand Tuca respira profund «Sa-i fie tarana usoara!». Vom reveni cu o relatare mai serioasa despre societatea civila dupa ce evanghelista ei, Mungiu y Pippidi, va avea posibilitatea sa-l ia la un sir de intrebari pe editorialistul Tuca. Surse de surse afirma ca un conflict Tuca-Mungiu este totusi de preferat unuia Pippidi-Islam, caci glumele nesarate cu Mahomed pot avea efecte mai piperate decat cele cu Iisus".

Ultima ora. "Aproape-inculpatul Tuca, latifundiar, ar fi dat in arenda doua prajini din cyberspatiul de sub capitala nucleara a Romaniei profunde, Caracal; sau Caracas ori Caras, nu se intelege exact. Pe una din ele, Ion Cristoiu i-ar fi scris lui Dorin Tudoran, semnand «Cu stima». Tudoran ar fi postat si el, recunoscand ca are si Cristoiu dreptate cateodata. Daca nici asta nu inseamna sfarsitul lumii, vom reveni saptamana viitoare. Daca da, nu."

×
Subiecte în articol: editorial