x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Acțiune de amploare a Google: Mii de conturi Youtube închise din cauza legăturilor cu China

Acțiune de amploare a Google: Mii de conturi Youtube închise din cauza legăturilor cu China

06 Aug 2020   •   11:55
Acțiune de amploare a Google: Mii de conturi Youtube închise din cauza legăturilor cu China

Google a anunţat închiderea a peste 2.500 de canale de pe platforma YouTube, în cadrul unei anchete care privește operațiuni influențate de China, relatează DPA.

Au fost închise 186 de canale în luna aprilie, 1098 înluna mai şi 1312 în luna iunie, se arată în buletinul Grupului de Analiză a Amenințărilor. 

"Aceste canale încărcau mai ales conţinut de tip spam, nepolitic, dar un subset mic afişa conţinut politic, în special în chineză, similar celor identificate într-un raport recent al Graphika, inclusiv conţinut referitor la reacţia SUA la COVID-19", transmite Google.

Canalele închise în luna iunie se refereau și la protestele antirasiale din SUA "Această campanie a fost în concordanţă cu rezultate similare raportate de Twitter".

Google a dezactivat și zeci de canale de pe You Tube, identificate în cadrul unei anchete a operaţiunilor de influenţă legate de Rusia şi Iran. Amploarea acestei măsuri a fost însă mult mai mică.

Și Twitter a anunţat în luna iunie eliminarea a 20.000 de conturi de bază, legate de operaţiuni chineze de propagandă, şi a altor 150.000 de conturi de aolificare, pentru promovarea conţinutului nucleului reţelei. Acestea răspândeau conţinutul prin redifuzare şi aprecieri, care serveau guvernului de la Beijing. Conţinutul includea informaţii despre manifestaţiile pentru democraţie din Hong Kong şi despre pandemia de coronavirus.

×
Subiecte în articol: google youtube twitter