x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Adrian Năstase a reintrat pe blog. Vezi prima sa postare

Adrian Năstase a reintrat pe blog. Vezi prima sa postare

de Adrian Năstase    |    14 Aug 2012   •   13:04
Adrian Năstase a reintrat pe blog. Vezi prima sa postare

14 august este prima zi aleasa de fostul premier Adrian Nastase, aflat acum la penitenciarul Jilava, pentru a posta pe blogul personal primele sale ganduri despre noul capitol din viata pe care l-a inceput la 20 iunie 2012. Mesajul este urmat de postarea primului sau editorial pentru Jurnalul National dupa 50 de zile petrecute la penitenciarul Jilava. Il redam integral.

Dragii mei prieteni,

In 20 iunie, printr-o vointa superioara vointei mele, am inceput un nou capitol de viata. Nu stiu daca Nietzsche avea dreptate cand afirma "ceea ce nu ma omoara ma face mai puternic'. Stiu insa ca am adaugat multe ganduri la ceea ce credeam despre viata, despre familie, despre prieteni, despre politica.

Dupa o luna si jumatate, am impresia ca m-am trezit dintr-o coma profunda. Privesc in jur la viata politica, la disensiunile si haosul care se instaleaza tot mai mult si ma intreb cui i-a folosit condamnarea mea "emblematica'?!

Vreau sa va multumesc pentru sprijinul vostru, din aceste zile, pentru mine si pentru familia mea. Sprijin care a contat enorm.

M-am hotarat sa reincep sa scriu editoriale pentru Jurnalul National. M-am hotarat, de asemenea, sa va trimit, periodic, unele ganduri sau comentarii, prin Andrei, Mihnea si Manuela.

Va doresc sa fiti sanatosi si sa va bucurati de viata si va asigur, in continuare, ca nu voi accepta niciodata "Noul limbaj' – cel de care vorbea Orwell – "Razboiul este pace. Libertatea este sclavie. Ignoranta este Putere. Ceea ce a fost bun este acum rau; ceea ce a fost rau este acum bun'.

Pentru mine, demnitatea este, in continuare, demnitate. La fel onoarea si prietenia. Iar lasitatea si oportunismul le voi defini, pe mai departe, cu aceste cuvinte.

×
Subiecte în articol: blog jilava penitenciar adrian nastase