x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Alegeri cu batalie nebuna pentru fiecare procent

Alegeri cu batalie nebuna pentru fiecare procent

de Marius Tucă    |    05 Apr 2004   •   00:00

Ma uit la sondajele din ultima vreme si imi dau seama ca anul acesta va fi o batalie electorala fara precedent. Va fi o incrancenare nebuna, partidele vor cheltui in aceasta campanie cat au cheltuit in toate celelalte, cei mai tari strategi vor fi aici, angajati si ei pe bani grei astfel incat batalia pe viata si pe moarte se va da pentru fiecare procent.

Fiecare 1% va conta asa cum n-a contat niciodata in campaniile electorale, iar lupta pentru acest procent o sa coste partidele nu numai bani, ci si inspiratie, imaginatie s.a.m.d. Dupa aproape 15 ani de la Revolutie, electoratul nu mai poate fi dus cu zaharelul, nu mai poate fi pacalit asa cum s-a mai intamplat cu promisiuni electorale desarte. Cei care vor vota in 2004 vor sta si vor cumpani, vor cantari mult mai bine decat pana acum ofertele si vor fi mult mai constienti de importanta si puterea votului lor.

Cred ca, spre deosebire de ultimele scrutinuri, si alegerile locale vor fi mult mai importante si vor fi tratate ca atare de partidele politice. Si batalia pentru un procent (1%) va fi la fel de nebuna, cum, de altfel, va fi batalia pentru fiecare oras mare, orasel sau chiar catun. O alta diferenta dintre campania electorala de anul acesta si cele din trecut o vor face intentia partidelor si alocarea de resurse in acest sens de a-i convinge pe cei „nehotarati" sa vina la vot. Nu vor fi putine strategiile care vor avea ca scop atragerea acestui segment de votanti. E mult mai greu sa-i convingi pe votantii altor partide sa vina sa te voteze pe tine decat sa-i convingi pe cei nehotarati sau, la fel de important, pe cei care nu vor sa voteze.

Asadar, anul acesta, batalia pentru fiecare 1%, pentru fiecare procent va fi fara precedent.
Ostilitatile au inceput deja!

×
Subiecte în articol: editorial