x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Alianţa PD-L – Partidul bidon

Alianţa PD-L – Partidul bidon

de Ion Cristoiu    |    19 Iun 2008   •   00:00

Partidul lui Gigi Becali va obţine un procentaj suficient de mare pentru ca Alianţei PD-L – PNG să-i fie încredinţată formarea guvernului.



Partidul Democrat-Liberal, prin Adriean Videanu, şi Partidul Noua Generaţie, prin Gigi Becali, au anunţat perfectarea unei alianţe pentru majoritatea în Consiliul General al Capitalei. Urmare a negustoriei dintre Partidul lui Traian Băsescu şi Partidul lui Gigi Becali, o formaţiune artificială, ţinută în viaţă de banii obţinuţi de Miliardarul de Pipera prin traficul de terenuri va avea un viceprimar al Capitalei. Am trăit s-o vedem şi pe asta!

Gigi Becali, un personaj aşezat prin pitoresc între Miţa Biciclista şi Petrache Lupu, care şi-a făcut un partid din aceeaşi nevoie care îi împingea pe parveniţii de altădată să-şi comande o droşcă la Viena, a pus mîna pe Bucureşti! Exclamaţia asta e folosită de obicei pentru a exprima surprinderea. Noi însă n-o vom utiliza.

Chiar dacă ne-ar împinge la asta şi formula umilitoare prin care viecepreşedintele PD-L a fost obligat să meargă la Palatul kitch al miliardarului de brînză pentru a-i cere favoarea unei alianţe. Pentru că logodna dintre PD-L şi PNG, dintre Traian Băsescu şi Gigi Becali nu ne surprinde. E în logica lucrurilor. Şi cînd spunem aceasta nu ne referim la zestrea culturală a celor doi parteneri: Traian Băsescu şi Gigi Becali. Nici la interesele Mafiei retrocedărilor, pitite în spatele demagogiei prezidenţiale despre anticorupţie, cinste şi alte bla-blauri.

Ne referim la crearea acestui partid al nimicului, gol pe dinăuntru, care e Partidul Noua Generaţie. Fie şi la o simplă aruncătură de luciditate vom descoperi că PNG nu există. Există un multimiliardar comic în strădaniile sale de a trece drept absolvent al primei pagini a cărţii de Citire, care, într-un moment cînd avea nişte bani de aruncat, în loc să-i vîre într-o stînă, i-a vîrît într-un partid. Fără doctrină, fără cadre, fără structuri, cu un sediu halucinant (Palatul lui Gigi Becali de la Şosea), PNG a făcut lui Traian Băsescu să-i lucească ochii. Noua formaţiune, proclamată de Gigi Becali de Dreapta din simplul motiv că duce la gură fleicile cu dreapta şi nu cu stînga, putea fi folosită ca un bidon politic.

În lumea mafiotă, bidon e o firmă fantomă în conturile cărora se trec sume de bani negri. După ce aceste conturi sînt golite, firma se desfiinţează. Un bidon în lumea politicii e un partid fantomă în conturile căruia sînt trecut voturile furate de la alte partide. După ce şmecherii şi-au rezolvat interesele, partidul e desfiinţat. În cazul PNG, formaţiunea de la care s-a furat pe rupte, începînd cu sondajele de tip INSOMAR şi urmînd cu europarlamentarele şi localele, e Partidul România Mare. După ce partidul bidon a fost umplut pînă la a deveni ales în Consiliul General al Capitalei, se face o alianţă cu PD-L. Prin acest truc, meşterit de Traian Băsescu şi cu ajutorul serviciilor secrete, PD-L obţine majoritatea în Consiliul General.

În cazul PNG, trucul e şi mai eficient dacă ne gîndim că în joc au intrat ţuluşii lui Traian Băsescu de la DNA. Mai ştie cineva ce s-a mai ales de răsunătoarea anchetă DNA Valiza?! Văzută din perspectiva noii alianţe, Traian Băsescu – Gigi Becali, toate semnele de întrebare ridicate de stîngăciile anchetei – flagrantul ratat, înlesnirea plecării din ţară a unuia dintre cei implicaţi – dispar ca prin farmec. Întreaga tărăşenie cu Valiza a fost o înscenare a DNA la ordinul lui Traian Băsescu pentru a-l avea la mînă pe Gigi Becali.

Partidul bidon a fost folosit deocamdată la Consiliul General al Capitalei. Mult mai răsunător el va fi folosit la europarlamentare. Prin INSOMAR-ul lui Sorin Ovidiu Vântu, PNG va creşte în perioada următoare în sondaje. Apoi, prin frauda de la parlamentare, se vor lua voturi de la PRM, dar şi de la alte partide mici şi se vor băga în buzunarele PNG. Partidul lui Gigi Becali va obţine un procentaj suficient de mare pentru ca Alianţei PD-L – PNG să-i fie încredinţată formarea guvernului. După care mustăria lui Gigi Becali va dispărea. Ar fi suficientă o acţiune mai severă a DNA împotriva multimiliardarului. Parlamentarii vor trece la PD-L. Şi uite aşa vom fi martorii unei noi şmecherii a Mafiei politico-economice din România tuturor mafiilor.

×