x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Alo! Părnaia?! Guvernul?!... Tăriceanu?!

Alo! Părnaia?! Guvernul?!... Tăriceanu?!

de Florin Chilian    |    15 Oct 2007   •   00:00

21g
"V-am lăsat săraci şi proşti, v-am găsit şi mai săraci, şi mai proşti." Constantin Brăncuşi
21g
Moto: "V-am lăsat săraci şi proşti, v-am găsit şi mai săraci, şi mai proşti."
Constantin Brăncuşi



Am fost nu demult la Tichileşti, la centrul de detenţie pentru minori. O iniţiativă a Ministerului Justiţiei şi a Administraţiei penitenciarelor menită să ajute la reintegrarea socială a copiilor care au ajuns la inchisoare. Nu ştiu de ce nu a continuat acţiunea aceea. Poate prea normală intr-o lume aiuritoare. Poate prea radicală pentru un sistem invechit, poate prea tineri cei care o duceau la indeplinire... Am intălnit acolo copii condamnaţi la ani grei de puşcărie pentru mult mai puţin decăt a făcut Băsescu atunci cănd a furat telefonul jurnalistei de la Antena 1. Am vorbit acolo unor copii condamnaţi, pentru că au furat un covrig colegei de clasă, asta in timp ce generalii poliţiei romăne fură case de zeci de mii de euro şi nu păţesc nimic. Din sediul IGP, mai marii poliţiei fură sute de kg de droguri pentru a le vinde mai apoi copiilor care infundă puşcăriile pentru un gram de haşiş. Acei poliţişti nu sunt la părnaie, ba din contră, se lăfăie pe la televiziuni dăndu-ne lecţii despre moralitate, justiţie, lege şi ordine, dar mai ales au tupeul şi neobrăzarea de a pune pe maşinile poliţiei un slogan imbecil: "Siguranţă şi incredere". Sunt aceleaşi maşini in care poliţiştii merg să ia şpaga de la dealerii de droguri şi de la curvele din fiecare colţ de stradă.


Marile hoţii se fac insă in guvernul Romăniei, cu acte, cu semnături, cu tot ce trebuie. Atăt de proşti sunt aceşti miniştri, incăt nici să fure nu ştiu sau poate că nu le pasă, pentru că se ştiu acoperiţi de instituţiile care ar trebui să vegheze la apărarea legalitaţii. Sunt căteva plăngeri penale la DNA privind aceste furturi de zeci de milioane de euro. Alte căteva plăngeri penale şi reclamaţii privind furturi şi deturnări de fonduri de la UCMR-ADA zac "uitate" prin sertare. Curtea de conturi a Romăniei a muşamalizat cu mare dibăcie pănă acum furturile ce poartă semnăturile lui Tăriceanu şi ale fostului ministru de Externe Mihai Răzvan Ungureanu, furturi inlesnite de ministrul Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu.


Am inceput acea conferinţă de la puşcăria de chirpici de la Tichileşti spunăndu-le copiilor, care făceau puşcărie pentru o găină furată că sunt proşti pentru că au ajuns acolo. E greu, e tare greu să susţii privirile acelor copii furaţi de copilărie şi nu am intrat acolo cu inima uşoară, dar au simţit că sunt sincer şi m-au adoptat repede simţind că incerc să le iau apărarea. Ii apăr şi acum şi incerc să vă arăt cine sunt adevăraţii infractori din ţara asta. Problema e că aceşti infractori sunt "oameni de stat", gulere albe, protejaţi de alte găşti de infractori, doar că acele găşti se numesc Curtea de Conturi a Romăniei sau Direcţia Naţională Anticorupţie, adică DNA. Aşa se acoperă furturile in Guvernul Romăniei, prin falsuri grosolane şi inlocuirea documentelor oficiale. 54 de miliarde au fost furate din banii publici datorită a trei semnături: Tăriceanu, Ungureanu şi Iorgulescu. Din 10.000 de pachete promoţionale menite să promoveze imaginea Romăniei in lume au fost făcute numai 120, adică o sută douăzeci şi au costat zeci de miliarde!

Ce să le mai pot spune copiilor de la Tichileşti?! Veţi vedea aici (n.r. - la adresa www.jurnalul.ro) cum a fost inlocuit un document oficial al guvernului Romăniei cu un fals şi cum se poate pregăti un alt furt de miliarde. In registrul de intrări-ieşiri al unei direcţii din Guvernul Romăniei prin MCC se lasă numere de inregistrare libere cu spaţii mari intre ele cu atenţionarea de necompletare! Asta e o incălcare flagrantă a tuturor legilor şi ţine cu siguranţă de penal. Oare fostele comisii de la Curtea de Conturi nu au văzut? Eu cred că au văzut, dar au căzut la pace. Au luat probabil nişte şpăgi uriaşe şi au muşamalizat totul, altfel nu se explică. Parcă imi stătea mai bine căntănd "Termopane-Termopane" sau "Zece" intămplări ciudate şi-o minune... nu-i aşa?! Ce mă fac insă cu amintirea acelor ochi de copil de la Tichileşti?

×
Subiecte în articol: editorial româniei