x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Antonescu, repetent şi la bătrâneţe

Antonescu, repetent şi la bătrâneţe

de Dan Constantin    |    30 Mai 2014   •   10:03

George Crin Laurentiu Antonescu a reusit o rasucire greu de egalat in politica romaneasca. El s-a transformat cu totul, devenind doar in cartea de identitate aceeasi persoana. Din urma cu doar trei luni George Crin Laurentiu Antonescu era cadidat cu sanse greu de diminuat la Presedintia Romaniei. Avea  sefia de necontestat a Partidului National Liberal, formatiune cu istorie substantiala si  merite unanim recunoscute in istoria tarii.

George Crin Laurentiu Antonescu era liderul  urmat cu incredere de liberali intr-o formula politica a succesului pe termen lung, garantat pentru europarlamentare si prezidentiale . Guvernarea in cadrul USL dispunea de o majoritate parlamentara solida, ce permitea indeplinirea programului asumat. George Crin Laurentiu Antonescu era Presedintele Senatului, a doua functie in stat. Invitatiile curgeau, oamenii stiau ca au in fata pe viitorul Presedinte al Romaniei, a carui menire primordiala era sa stearga din memoria milioanelor de romani ''cosmarul Basescu''.

Ambasadorii il curtau, vizitele in strainatate aveau staiful cuvenit celui care urma sa conduca Romania pana cel putin in pragul unui nou deceniu. Se prezenta cu dezinvoltura, neincorsetat de postura de prezidentiabil, nu facea caz de functia si statutul asigurat de sustinerea a 7,4 milioane de concetateni, certificata de lupta cu Basescu Traian. In plus, sotia era o prezenta discreta iar exilul de lux de la Bruxelles considerat o excelenta scoala si prilej de relatii pentru viitoarea prima doamna.

Ca un facut, din toate acestea s-a ales praful. George Crin Laurentiu Antonescu a devenit in trei luni opusul persoanei pe care  il consideram deja Presedintele Romaniei. Cel care mai pastreaza acum  doar codul numeric personal si-a sters din memorie agenda politica, prietenii, obiectivele. Am descoperit cu stupoare ca prietenul nostru ne devine repede dusman, ca omul care vorbea minunat, scoate panglici pe gura si retracteaza toate, dar absolut toate ideile liderului aliantei USL. Uimirea initiala pentru schimbare a acumulat si o imensa greata, vazand ca George Crin Laurentiu Antonescu este  si tradator.

Fuga din USL, cu extragerea fortata a ministrilor liberali a fost o prima tradare. Au urmat si altele care l-au plasat in postura bigamului care sta cu acte in doua carute politice. Vria in care a tarat PNL l-a obligat la demisii in lant - de la  presedintia Senatului, de la sefia partidului. Fratia cu un partid  care il facuse albie de porci si intrarea in familia politica populara, care il acuzase de lovitura de stat sunt ultimele trepte spre caderea lui in minciuna. Mai vedem alaturi ca-i sta pe tobogan si-l impinge in jos si pe doamna  devenita o mana de fier in partid si preoteasa a puritatii liberale. In acest film al prabusirii nu mai apare deloc dusmanul Basescu.

Un respectat lider european al liberalilor crede ca George Crin Laurentiu Antonescu ori si-a pierdut mintile, ori a fost mituit. Stiind biografia personajului titirez gasesc inca o cauza pentru transformare. La tinerete, George Crin Laurentiu Antonescu a ramas de doua ori repetent la Facultatea de Istorie, intrand in istoria Universitatii Bucuresti ca un caz unic de rateu scolar. Acelasi sindrom al spaimei de examen l-a ajuns si la batranete, la 55 de ani.

In plus pare urmarit de un cosmar care nu pleaca din confuzia de a incurca stanga cu dreapta, din lipsa discernamantului de a desparte binele de rau. Suavul Crin, poreclit in tinerete "Fetita", a demonstrat ca nu este important pe cine scuipi, ci, mai ales unde lingi. Este inspaimantat de un secret care il detine cu siguranta santajistul de la Cotroceni. asta ar da o logica esuarii unei cariere politice. George Crin Laurentiu Antonescu a putut sa fie presedinte al tarii doar interimar, pentru o luna, cat a fost Basescu suspendat. I-a ramas o carte de vizita cu acest titlu pe care nu  l-a mai avut nici un repetent de profesie. Pentru o lichea este chiar prea mult.      

×