x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Anul electoral, broasca raioasa si alegatorul roman

Anul electoral, broasca raioasa si alegatorul roman

de Marius Tucă    |    23 Apr 2004   •   00:00

Dezbaterea despre construirea Catedralei Mantuirii Neamului m-a convins ca anul acesta va fi un an greu pentru Romania, un an distructiv.

Si cand spun asta ma gandesc la campaniile electorale care vor marca viata publica romaneasca. Nu peste mult timp o sa inceapa campania pentru locale care, banuiesc, se va continua cu cea pentru alegerile generale. Imi este cat se poate de clar ca daca maine o broasca o sa vrea sa treaca strada pe rosu, si pentru atata lucru va deveni subiect de dezbatere. Intreaga clasa politica va deveni un megafon national.

Toate partidele vor avea o pozitie transanta pe acest subiect, va incepe delirul, cuvantari aprinse, dezbateri nationale, motiuni de cenzura. Se va analiza culoarea broastei, zvacnetul ei, forma ochilor, dimensiunea petelor s.a.m.d.

Va dati seama ce s-ar intampla daca broasca, dupa ce a trecut pe rosu, ar mai fi si raioasa? Ar fi ghinion curat, pentru ea, dar, mai ales, pentru Romania! In toata nebunia creata, probabil ca vor fi invocati Stefan cel Mare, Mihai Viteazul, nu se va mai intreba nimeni ce legatura are broasca raioasa cu domnitorii, cu campania electorala si-n definitiv cu tara?

Nimeni n-o sa mai asculte pe nimeni, toata lumea o sa-njure pe toata lumea, va fi un dialog al surzilor de zile mari, care va sparge difuzoarele, paradoxal, un razboi electoral in mijlocul caruia va sta, ca si pana acum, alegatorul roman. Pentru ca, nu-i asa, intre timp va fi murit si broasca raioasa de atata grija care i s-a purtat.

×
Subiecte în articol: editorial