x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Armăsarii şi câinii din distribuţie

Armăsarii şi câinii din distribuţie

de Florin Condurateanu    |    11 Ian 2016   •   07:45
Armăsarii şi câinii din distribuţie

Între colegii de distribuție din filme sau piese de teatru trebuie să se stabilească nişte punți de suflet pentru a se obține succesul. Când colegii de filmare sunt animale, cu atât mai mult actorii trebuie să intre în inima patrupedelor.

Nu poate fi uitată echipa actor-câine polițist din seria B.D., unde subofițerul de miliție Căpşună şi însoțitorul său câine-lup Costel făceau deliciul spectatorilor. Sebastian Papaiani şi-a pus la punct o adevărată strategie pentru a-i deveni simpatic câinelui-lup care era dresat de miliție pentru a prinde infractorii sau a depista urmele delincvenților. Papaiani şi-a căptuşit buzunarul cu o pungă de plastic în care avea o bucată de ficat sau de carne, aşa că deşteptul cățel i-a devenit prieten. Ajunsese să-l îndrăgească chiar mai mult decât pe dresorul lui, culmea, tablagiul devenind gelos pe sentimentele câinelui-lup pentru Papaiani. Ce meschinărie, plutonierul dresor chiar se purta urât cu câinele sentimental, aşa că Papaiani l-a reclamat pe milițianul dresor la superiorii lui, punându-l la punct. Mai complicată a fost povestea cu măgăruşul pe care Papaiani îl încăleca în filmul „Păcală”. Măgăruşul era cam bleg, i se închideau ochii de somn mereu, aşa că echipa de filmare a hotărât să-l învioreze cu un ardei iute pe care Păcală trebuia să i-l pună la fund.

Pățania lui Dichiseanu cu actorii cai în filmul „Burebista” era să se termine rău de tot. Într-o pauză de filmare, scurtă, astfel că actorii au rămas în şa repetând rolurile, armăsarul lui Dichiseanu s-a apropiat să-i „facă curte” iepei lui Burebista – George Constantin. Iapa n-avea chef şi a vrut să-i dea o lovitură de copită armăsarului iubăreț, însă buşitura l-a nimerit pe Dichiseanu în coloana vertebrală, de era să rămână paralizat.
 

×