x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Arză-i-ar NATO!

Arză-i-ar NATO!

de Dan Constantin    |    15 Mar 2008   •   00:00

Planul la sudat capace s-a îndeplinit! Măsura este reclamată de hoţii de capace la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, fiind apreciată ca o blocare a activităţii de colectare. În  motivaţia plângerii se apreciază că "momentul NATO" va produce o scădere dramatică a cifrei de afaceri,  business-planul ciorditorilor de fontă cu însemnele dragi – canalizare, telefoane – fiind dat peste cap de sudura la capac.



Planul la sudat capace s-a îndeplinit! Măsura este reclamată de hoţii de capace la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, fiind apreciată ca o blocare a activităţii de colectare. În  motivaţia plângerii se apreciază că "momentul NATO" va produce o scădere dramatică a cifrei de afaceri,  business-planul ciorditorilor de fontă cu însemnele dragi – canalizare, telefoane – fiind dat peste cap de sudura la capac. Desigur că această măsură drastică, cu efect devastator pentru o întreagă branşă de metalişti, va fi atacată şi de numeroase ONG-uri, petiţia putând ajunge în Raportul Human Rights 2008. Partea cea mai proastă a crizei este că aducerea la starea iniţială de capac liber nu o vor mai face SRI-işti, ci va fi lăsată pe seama meseriaşilor care ştiu de unde se apucă cvadratura cercului de fontă. Dispozitivul, cu sedevistica necesară, a fost introdus în fabricaţie la Sinteşti, iar brevetul depus la OSIM protejează ideea tehnică de eventualele copieri la care se poate deda mafia transfrontalieră. Trebuie să mai reţinem că în luna de şomaj impusă de Summit-ul NATO nu se acordă măsuri reparatorii, astfel încât capaciştii sunt obligaţi să-şi scoată pârleala în perioada marelui festin al manglelii de la 2-4 aprilie. 3.000 de barosani plus alte mii de ziarişti străini trebuie primiţi ca oaspeţi dragi şi uşuraţi de câte o amintire care le creează griji şi rate de plătit – carduri, cash, aparatură electronică, bijuterii. Maradona, fumată deja de câţiva ani, va avea un remake în locurile în care Alianţa va fi prezentă.

Există şi un pariu pe care România nu trebuie să îl piardă, fiind în joc renumele ţării. Dacă lui Bush Jr albanezii i-au luat ceasul de pe mână într-o baie de mulţime, ocazia rarisimă de a-l avea chiar şi la sfârşit de mandat pe fraier nu poate fi scăpată.

Un sfat pentru şuţi în acest caz special – luaţi-o înaintea lui Sarkozy, că şi piticul e pus pe luate!

Încolo, treaba se anunţă OK! Drumurile vor fi pustii, lunetiştii au glonţ pe ţeavă, palatele lui Ceauşescu sunt lustruite ca pentru o nouă Malta.

Cu paguba rămân doar culegătorii de capace ajunşi la esenţa blestemului "Arde-te-ar NATO!".

×
Subiecte în articol: editorial