x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Aş vrea să fiu un mincinos

Aş vrea să fiu un mincinos

de Dan Dumitrescu    |    13 Sep 2007   •   00:00

PUNCTUL PE EI
Fotbalul Romănesc poartă ţoale făţoase la ieşirea in lume. Naţionala mare şi-a tras ştaif de lider in grupa preliminară pentru Euro 2008 şi nu se mai rezumă la a trece gărla in căutarea unui partener pentru meciurile amicale.



PUNCTUL PE EI
Fotbalul Romănesc poartă ţoale făţoase la ieşirea in lume. Naţionala mare şi-a tras ştaif de lider in grupa preliminară pentru Euro 2008 şi nu se mai rezumă la a trece gărla in căutarea unui partener pentru meciurile amicale. Trupeţii lui Emil Săndoi, tot in preliminarii, au luat start lansat: egal cu Franţa in deplasare, victorie in Malta şi un 3-0 scurt cu Bosnia, la Rămnicu Vălcea. Ca supliment, au mai servit şi un egal-amical cu Anglia, la ea acasă. Tabloul de promoţie externă este completat de Steaua, Dinamo şi Rapid, echipe care au arvunit ceva speranţe de onorabilitate in Liga Campionilor şi Cupa UEFA. Dacă n-aş fi sătul de apă chioară aş zice că toate-s bune şi la locul lor. M-am fript insă prea des cu zeama lungă a viitorului frumos care n-a mai devenit niciodată prezent şi, in consecinţă, rămăn in espectativă.

Precauţia nu este doar efect al optimismului bine temperat. Mizeriile care acompaniază afacerile interne ale fotbalului nostru de toate zilele generează neincrederea cu care privesc in perspectivă.

Gigi Becali s-a dat din nou in spectacol susţinănd că, la meciul cu CFR Cluj, le-a plătit dinamoviştilor susţinătoarele de efort. Nu cred tot ce spune Gigi. Dar am citit undeva că e bine să te păzeşti de mincinosul care amestecă şi puţin adevăr in minciunile sale. După atătea declaraţii contradictorii şi jurăminte grele chiar şi purul adevăr poate fi inventariat ca minciună, in timp ce invenţiile pot fi brevetate ca adevăruri incontestabile. Steliştii, pe bună dreptate sau nu, se pot simţi umiliţi pentru că locul doi in clasament a fost cumpărat şi nu căştigat. Dinamo a plătit deja. Suspiciunile au spart vestiarul şi au condus la demiterea lui Rednic. CFR Cluj se consideră victimă a manevrelor de culise şi cere sancţionarea vinovaţilor. Mai poate cineva să limpezească apele in acest caz? Mă tem că nu!

Adrian Mititelu a luat foc, ameninţănd că va da viză de flotant-itinerant Universităţii. Intăiul Solomon al Craiovei zice despre Mititelu că e un nebun care bagă bani in fotbal şi că el n-are nimic impotrivă. Vicele Nedelescu este certat cu Mititelu şi il ceartă pe Solomon, primar traseist şi suporter mincinos care se bucură cănd pierde Universitatea. Ia de inţelege şi de la olteni. Nici nu mai contează că echipa a pierdut cinci meciuri din cele şase jucate in acest campionat. Competiţia pentru cucerirea trofeului "Fudul dar destul" este mult mai palpitantă.

Sosul scandalului mănjeşte la tot pasul. Marian Iancu vrea arbitrii care nu s-au inventat incă. Ăia inventaţi sunt deja suspendaţi. Adrian Porumboiu se intreabă dacă a fost sau n-a fost. Olăroiu trimite vederi de accept lui Gabi Balint şi salutări de insucces lui Hagi. Nici nu mai ştii dacă divizia sexi nu a luat locul diviziei lui Mitică şi dacă in divizia lui Mitică nu trebuie să plăteşti inainte…

Aş vrea să fiu un mincinos. Dar viaţa iţi oferă şi surprize neplăcute. Nu iţi ies intotdeauna pasienţele.

×
Subiecte în articol: editorial