x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Atac al zvonerilor la Ionel Dănciulescu

Atac al zvonerilor la Ionel Dănciulescu

de Dan Dumitrescu    |    28 Apr 2010   •   00:00

Dinamo a mai ratat un sezon pe proprie răspundere. Conducerea haitei a făcut din nou dovada unei dibăcii fără reproş în materie de hinghereală a propriilor interese. S-a mişcat cu mare talent în regia unor scandaluri interne de toată jena. Iar când dezastrul era ca şi împlinit, diriginţii dinamovişti au pus bomboana pe colivă prin întărâtarea vestiarului.

De-acum, când titlul sau locul cu perspectivă spre Liga Campionilor nu reprezintă decât iluzii risipite, când singura ciozvârtă de orgoliu înseamnă prinderea unei clasări de Europa League, cred că apele se vor mai linişti la Dinamo. Greii se vor retrage în durerea lor nemărginită şi cucetări adânci cauzate de faptul că nu pot înţelege cum bunele lor intenţii au fost întoarse pe dos din vina altora.

Echipa va încerca să repare pe cont propriu ceea ce mai este de reparat pe acest final de campionat. Singurii sortiţi să manevreze în continuare prin culisele scandalului sunt personajele de plan secund. Ciracii speriaţi de perspectiva şutului în fund, care simt că este posibil să le zboare fleica din fasole, încearcă să-şi fabrice apărarea prin parşivenia intrigii şi zvonistică păguboasă.
Dănciulescu n-a tras în viaţa lui sfori. El doar a băgat-o în aţe.

Dinamo este cu certitudine o echipă autovirusată. Nicolae Badea a recunoscut public acest adevăr. Borcea pare să încline şi el către un asemenea verdict. Dacă această recunoaştere va avea continuare logică, dacă memoria erorilor comise va funcţiona, ca sursă de precauţie, pe o perioadă mai îndelungată decât în trecut, suporterii dinamovişti pot spera că cel mai eficient sistem antivirus va fi creat tot în interiorul clubului. Dinamo merită o soartă mai bună şi fotbalul românesc are nevoie de echipe cu talie. Dar, pentru a avea parte de o convalescenţă în linişte, Dinamo trebuie să tundă sursele zvonisticii păguboase care parazitează în continuare atmosfera din club.

Nu de mult, Claudiu Niculescu era transferat cu o frecvenţă nebună din terenul de joc în birourile clubului şi din birouri înapoi la joc. După ce această zvonistică i-a creat atâtea probleme jucătorului încât acestuia i-a fost aproape imposibil să se mai regăsească, Niculescu a fost lăsat în pace. Mai nou, intriganţii veroşi îl vizează pe Ionel Dănciulescu. Surse din interiorul clubului Dinamo, cu siguranţă existente şi cu certitudine mincinoase, au găsit în presă analfabeţi ai informaţiei sportive capabili să creadă şi să propage zvonul conform căruia Dănciulescu se va lăsa în vară de fotbal şi va accepta funcţia ocupată în prezent de Prunea.

Ziaristul zice: S-au tras sforile pentru instalarea lui Ionel Dănciulescu în funcţia de manager sportiv. Sursa zice: Lui Dănciulescu i s-a propus de mai multă vreme această funcţie, iar cum la vară doreşte să se retragă... Ziaristul zice fiindcă e prost. Prost informat. Dănciulescu n-a tras în viaţa lui sfori. El doar a băgat-o în aţe. Sursa zice şi ea, dar de frică. Nu are însă nici un motiv să se teamă. Vor mai trece ani până când se va pune problema dacă acceptă sau nu Dănciulescu să devină funcţionar al fotbalului. Aşadar, nu-l mai agăţaţi pe Dănciulescu de scandalurile meschine. Omul nu merită un astfel de tratament.

×
Subiecte în articol: editorial