x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Bac 2011: «Fiul dumneavoastră a căzut ca prostu’»

Bac 2011: «Fiul dumneavoastră a căzut ca prostu’»

de Adrian Cercelescu    |    04 Iul 2011   •   07:51

Peste jumatate din leatul 2011 - copii de optispe ani care n-au apucat sa intelega nici ce-i viata asta amarata, nici ce-i integrala de suprafata - a cazut la bac. Vreti sa stiti cine-i vinovat? E simplu: imaginati-va ca acest dezastru al istoriei noastre moderne nu tine de Educatie, ci de Ministerul Apararii. Si ca, duminica spre seara, peste 100.000 de familii se trezeau cu o scrisoare care zicea asa: «Dragi parinti. Va informam ca fiul dumneavoastra a cazut ca prostul». Logic, se lasa cu furci si topoare.

Anul asta, la bac, a avut loc echivalentul didactic al unei bai de sange. Spre deosebire de Educatie, armata ar fi avut bunul simt sa nu arunce totul in carca racanilor. Ar fi spus ca racanii au luptat eroic, intr-o inclestare in care ei erau singuri iar ecuatia era de gradul doi. Dar Educatia n-a facut asa.

Ministerul Educatiei a dat vina pe elevi, ba chiar a ajuns sa spuna ca, din punctul de vedere al MEC, duminica s-a lasat cu un succes nebun. Sigur, daca se dadea bacalaureatul la scoala de soferi, afirmatia era valabila. Da, domne: o institutie i-a instruit cu volanu' si cu totul alta institutie si-a trimis agentii sa-i examineze pe capete. Dar, in cazul de fata, e chiar jenant. Ce dracu: 99% din activitatea MEC era sa-i invete ceva pe amaratii aia de-au picat cu tot liceul. Doar nu te apuci sa te lauzi cu 1% din activitate: «N-am fost in stare sa le dam educatie, dar la examen le-am dat omoru’».

Ar fi nedrept sa spunem ca leatul de elevi 2011 e cu capul gol, din moment ce este prima generatie care a avut si mainile goale la bac. Mi-e teama ca, dupa ce-o sa-i treaca euforia dezastrului, MEC va trebui sa dea cu banul. Pentru ca nu exista decat doua solutii, daca vrea ca "scoala romaneasca" sa mai produca ceva si dupa clasa a XII-a: ori renunta la matematicile superioare degetelor de la maini, ori demonteaza nenorocitele alea de camere video.

×