x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Baconschi şi-a anunţat candidatura la preşedinţia României

Baconschi şi-a anunţat candidatura la preşedinţia României

de Robert Veress    |    14 Iul 2011   •   12:34

Teodor Baconschi a ocolit, pana acum, un raspuns explicit la intrebarea daca va candida la Presedintia Romaniei. Acum l-a dat.

Ratoindu-se basescian la ambasadorii SUA si Frantei, cerandu-le socoteala (probe) pentru afirmatii care puncteaza ceva ce este de domeniul evidentei – anume ca Romania este o tara corupta, in care oamenii de afaceri pot prospera in primul rand prin spaga, Baconschi se pozitioneaza, clar, drept candidatul PDL ideal la viitoarele alegeri pentru functia suprema in stat.

Basescu l-a nominalizat pe Baconschi, in octombrie 2010, ca potential succesor. Intrebat daca o vede pe Elena Udrea in aceasta postura, Basescu a replicat ca o femeie nu poate fi presedinte, dar ca Baconschi are profilul candidatului PDL.

Mai recent, Basescu a ocolit nominalizarea lui Baconschi, dar a spus ca viitorul presedinte va fi 'un om cu greutate culturala', care acum 'nu este in linia intai'.

Unii analisti au aratat, dupa aceasta afirmatie, spre Andrei Plesu, uitand ca 'greutatea culturala' poate avea o cu totul alta dimensiune in acceptiunea locatarului de la Cotroceni, decat in a celor care o pot cantari cu adevarat.

×