x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Balerine si curve

Balerine si curve

de Marius Tucă    |    06 Sep 2005   •   00:00

Politicianul roman are in sange aceasta "calitate" de a uita cine a fost si, mai ales, ce a facut pana sa ajunga la putere. Autostergerea memoriei cred ca face parte din fisa postului de "mai-mare al zilei".



Nu mi-am facut nici o iluzie dupa alegerile de la sfarsitul anului trecut. Ii cunosteam si ii cunosc foarte bine pe protagonistii politicii romanesti ca sa mai pot fi amagit. Cu toate astea, am crezut ca nou-alesii, mai-marii zilei, nu vor uita cine sunt, ce-au facut si cum au ajuns acolo. Trebuie sa recunosc, aici m-am inselat amarnic. Politicianul roman are in sange aceasta "calitate" de a uita cine a fost si, mai ales, ce a facut pana sa ajunga la putere. Autostergerea memoriei cred ca face parte din fisa postului de "mai-mare al zilei".
Asa se face ca dintr-o data ne-am trezit numai cu fete mari. Sa fii vazut ani de-a randul coborand treptele bordelurilor, ba chiar in cele mai multe dintre cazuri sa ai si condicuta si sa vii in fata romanilor si sa pozezi in fata mare este de-a dreptul scandalos. Scandalos pentru noi, pentru ei, insa e vorba de o boala, ceva intre paranoia si amnezie. Boala bebelusului, pentru ca toti se poarta ca niste nou-nascuti, este boala cea mai grava a politicii romanesti. Netratata la timp, ea duce la decesul celor care pozeaza in fata natiunii in pampers, cu biberonul in gura. E plina scena de cadavre politice care se dau mai vii ca niciodata. Tupeul, nerusinarea, ipocrizia, demagogia, nesimtirea sunt primele simptome ale bolii si ele pot fi usor recunoscute dupa naturaletea cu care sunt facute. Bazandu-se pe faptul ca "lumea e proasta" si ca "lumea uita", bolnavii nostri, carora pe moment le merge foarte bine, imbracati la patru ace, defileaza pe micile ecrane, peste tot, cu aerul ca abia au sosit pe aici, asa sunt de noi, si ca Romania li se pare o tara extrem de interesanta. N-au avut timp s-o cunoasca foarte bine pe drumul de la aeroport pana-n centru, dar "e misto pe aici". Si uite asa te trezesti in plin teatru absurd cu scena plina de curvele din politica romaneasca pozand in prim-balerinele Operei din Viena!

×
Subiecte în articol: editorial