x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Barbieritul din Oltenita

Barbieritul din Oltenita

de Marius Tucă    |    17 Noi 2004   •   00:00

Lovitura de imagine, lovitura de campanie, puteti sa-i spuneti cum vreti, n-a dat-o vreun candidat la Presedintie, ci, se putea altcineva?, presedintele in exercitiu. Ion Iliescu ras, tuns si frizat, pardon, si masat.

Iata o imagine, iata un show care bate toate asa-zisele confruntari de pana acum si probabil le va bate si pe cele viitoare.
Click pentru a mari imaginea
Ion Iliescu asezat pe scaunul unei frizerii oarecare tuns, cu ochii aproape inchisi, privindu-si cand si cand in oglinda chipul de presedinte, multumit de imagine si totusi usor ingrijorat de soarta alegerilor de la sfarsitul acestei luni, aceasta-i imaginea Romaniei eterne, tunse si fascinante.

Ion Iliescu frizat uitandu-se in urma, multumit de sine pentru anii de mandat, sa fie vreo 11, de la Cotroceni, putin melancolic cu gandul ca n-o sa mai aiba aproape curtea si gradina Palatului, aceasta-i imaginea unei Romanii prinse intre eternitatea tranzitiei si eternitatea ei.

Ion Iliescu masat in prezenta unui ciorchine de fotoreporteri si cameramani, fara sa-i pese daca e transmis in direct sau nu, fara sa-si faca vreo problema ca poporul se uita la el, aceasta-i imaginea unei Romanii care s-a lasat imbratisata de istorie ca si cand ar fi fost ultima ei sansa.

Ion Iliescu plecand multumit de la frizerie ca un client oarecare si iesind pe trotuarul vietii calm si detasat, mergand mai departe sigur pe sine, fara sa-i pese ca lumea se afla intr-o continua si nebuna schimbare, atata timp cat isi mentine rostul, care o fi acela, aceasta-i imaginea unei Romanii care, la randul ei, aidoma lui Ion Iliescu, merge mai departe ca si cand nu s-ar fi intamplat nimic, dar nimic cu ea in acesti ani.

Ion Iliescu trecand prin frizerie o data cu Romania, aceasta-i imaginea…

×
Subiecte în articol: editorial ion