x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Barroso, Merkel, Orban – rămâneţi acasă!

Barroso, Merkel, Orban – rămâneţi acasă!

de Dan Constantin    |    27 Sep 2012   •   14:17

Bucurestiul va fi dat peste cap de un eveniment politic programat cu forta – Congresul Partidului Popular European. Desi pana la data inceperii congresului portocaliilor europeni au ramas doar trei saptamani (17-18 octombrie), este o tacere suspecta. Exista multe motive pentru aceasta liniste asumata, care poate ascunde insa o furtuna.

Congresul a fost anuntat ca va fi gazduit de Romania de la reuniunea PPE de la Marsilia – din 2011, cand Basescu s-a oferit cu generozitate sa organizeze uriasa paranghelie de partid. Boc, pe atunci premier si presedinte al PDL, s-a angajat ca va asigura suportul guvernamental si al institutiilor pentru succesul operatiunii care urma sa aiba lucrarile la Palatul Parlamentului – administrat de Roberta Anastase. Boagiu de la Transporturi asigura buna circulatie pe Otopeni, Udrea de la Turism se ocupa de hoteluri, mititei si perinite. Totul parea fara fisura, si granzii dreptei populare erau siguri ca PPE va fi primit cu flori si numai zambete in Romania portocalie condusa de sus pana jos de partidul lor pupila – PDL.

Caderea lui Boc, dezastrul de la locale, pierderea sefiei Senatului si a Camerei Deputatilor si, in fine, punerea lui Basescu pe tusa au reprezentat tot atatea lovituri luate de PDL, dar cu efect de maciuca si pentru PPE. Oaspetii cui ar fi fost in toamna granzii PPE insotiti de neveste, copii, secretare si tiitoare – toata liota pe care o presupune un congres al partidului ce tine Europa in cleste? Atunci si-au dat seama de pericolul sa ramana fara Congres si a fost declansata rapid operatiunea 'Salvati-l pe Basescu!“. A fost incredintata maharilor partidului – Barroso si Reding din comisariat, lui Rompuy, cu sprijinul total al crestin-democratilor lui Merkel. Salvandu-i postul lui Basescu, PPE isi salva Congresul pentru ca plecarea de la Bucuresti ar fi fost o infrangere greu de ascuns dupa esecul suferit in Franta si Italia, pierdute de pe harta portocalie.

Cele 11 puncte puse lui Ponta in brate de Comisariatul Suprem de la Bruxelles erau de fapt un ordin repetat de 11 ori – puneti-l la loc pe Basescu. Ceea ce s-a indeplinit cu toata hotararea a 7,5 milioane de romani care au votat pentru demiterea presedintelui. Votul larg popular a fost trecut ca neobservat de Barroso & Merkel.

Acum, floarea PPE vine la Bucuresti. Sunt anuntati 16 sefi de stat si de guvern – aproape ca la Summit-ul NATO. Basescu, Merkel, Rajoy (Spania), Juncker (Luxemburg), Tusk (Polonia), Reinfeldt (Suedia), Katainen (Finlanda), Orban (Ungaria), Kenny (Irlanda), Dombrovskis (Letonia), Borisov (Bulgaria), Gonzi (Malta), Kubilius (Lituania), Coehlo (Portugalia), Jansa (Slovenia), Samaras (Grecia) sunt vedetele Congresului care va fi gazduit de Casa Poporului. O ironie a sortii – sa vii in aceasta casa-simbol dupa ce te-ai sters la fund cu vointa acestui popor!

Ei nu vin in vizite oficiale de stat, nu pot primi aceste onoruri. Ei sunt in postura de politruci-sefi care l-au sprijinit pe artizanul si liderul unui regim antidemocratic, care si-a recastigat scaunul prin manevre frauduloase, date la vopsea de liderii de la Bruxelles, care aveau nevoie de un gazdoi.

Bunele maniere, ospitalitatea nu pot fi impuse cu forta. Oamenii care sunt haituiti de procurorii lui Basescu pentru ca au votat la referendum nu pot sa deschida usa unor complici la frauda politica de proportii orchestrata in laboratoarele PPE. Mai bine stati acasa, domnilor si doamnelor!

O baie de huiduieli si de omlete puse pe toaletele de sarbatoare ar fi doar o mica revansa pentru raul pe care l-ati facut milioanelor de romani.

×