x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Băsescu: Apel către lichelele mele!

Băsescu: Apel către lichelele mele!

de Valentin Nicolau    |    26 Ian 2012   •   21:00
Băsescu: Apel către lichelele mele!

Tu, Cartarescule – Toma Necredinciosul! Daca ma supar pe tine si nu te mai citesc? Gabriel si Horia or sa interpreteze ca au primit ordin sa-ti dea pe bune drepturile de autor si sa nu te mai umfle cu marketing. Ar fi bine?... Si tu, Mirceo Toma, credinciosule care mi-ai fost, ca doar ti-am fost pacient la cabinetul de psiho in vremea cand inca ma mai tratam si luptam amandoi sa-l dam jos pe Petre Roman.

Acoperitul meu drag, si tu ai lasat-o moale si nu te stiu vreun timorat... Bijule, desi semeni cu Pora ca doua picaturi de votca, ti-ai pus palma-n fund si te-ai tirat consul la Marsilia, ca te-a chemat SIE sa strangi CNP-uri pentru partid. Nu-i rau, dar in timp ce tu tii gura inchisa, mititica inghite toate cele fara sa fie nevoie sa-i spun de doua ori... Iar tu, Traiane-tizule, ca si tu vezi lumea stramb, stai si cugeti pe muteste la Bruxelles si de stapan nu-ti mai pasa... Andrei, m-ai dezamagit!

Pe Iliescu l-ai slugarit exemplar, in Radu Vasile ai avut un idol, iar de mine, care sunt totusi cel mai mare cititor de etichete de whisky, sa te feresti?! Sa fugi tu si din post, de la Adevarul, unde te plateau colegii ca pe un adevarat inteligence ce esti?! Daca ma supar si fac sa ti se taie simbria sau, mai rau, sa transpire iar prin ziare angajamen­tele tale in versuri cu Secu?... Gabriel, baiatule, vocea cam stinsa. Crezi ca il mai las mult pe Horica sa-ti dea pe blat banuti de la ICR de pomana? Stii ca Horia e disciplinat si, daca-i promit ca mai privatizez o data Editura Politica si nu ti-o mai dam tie, ci lui, nu te vad bine. Apropo, ce-ti mai fac BMW-urile? Mai cu glas, mai cu Heidegger! Ce naiba, filozofi suntem si realizatori tv, pe bani, nu pe nasturi!

Mai prieteni, fiti destepti, ca nu moare smecheria in tara asta cand vrea niste viermi infrigurati! Nu piere ticalosia cu una cu doua, nu dispare jefuitorul ca i s-a nazarit ciumpala­cului de demonstrant. Traian Basescu rezista, Traian Basescu merge inainte, ca nu s-a terminat de furat totul! Iar daca eu plec, toti bocii, videnii, bercenii, anastasele, udrele, toti ciorditorii mei dragi vor merge incolonati la puscarie. Si voi, intelectualii mei, mai la coada, ca pana l-a coada s-a-mputit! Si-or sa va scuipe pana si profesorasii si inginerii aia parliti pe care voi i-ati desconside­rat, ca si mine, ca doar elite suntem!

Eu, stiti ca ma scot. Plang, aduc Marea Neagra sa inunde Cotrocenii, fac eu o nefacuta si tot ma scot. Ca, dac-am reusit sa ma socot la numaratoarea voturilor, oi mai fura o data istoria asta de rahat a romanilor. Asa ca mars, incolonarea! Sa nu aud ca mai caraie vreunul, ca-l ia mama naibii si il las prada crizei, de nici in Piata Universitatii n-o sa-l primeasca, pe motiv de pupincurism! Pupincurism stiti sa faceti? Pupincurism sa executati! Ca altfel ajungeti someri, si pe someri nu-i invita ni­meni la talk-show-uri. Dati dovada de consecventa, ca de profesionalism ati dat din plin, de uite, trebuie sa ma caut si eu in dos ca Iliescu, care nici nu se daduse jos de pe masa de ope­ratii si-mi spunea el mie sa-mi dau demisia... Iliescule, bate-te peste gura! Mai intai sa lamuresti cine a adus minerii cu trenurile la Bucuresti. Uiti cine era ministrul Transportu­rilor?! Tra­ian Basescu! Si acum e pre­se­din­tele!...

Intelectualilor, bagati-va min­tile in cap, treceti la slavit, in cor sau solo, numai sa priceapa gloata ca unul mai bun ca mine nu exista! Si sa nu ma enerveze prea tare ca dau cu ea de pamant! Niciodata n-a avut Se­curitatea unul mai in varf ca mine. Ei m-au pus, ei sa ma dea jos! Iar po­porul, de cate ori e nevoie, ma intorc la el cu spatele, caci fundul e al vostru, buze reci de intelectuali fierbinti!

×
Subiecte în articol: editorial