x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Băsescu dă României un cap în gură

Băsescu dă României un cap în gură

de Dan Constantin    |    27 Iul 2012   •   14:43

In prag de suspendare, cu funia aproape de par, Basescu Traian s-a aratat tarii pe fundalul Constitutiei. Actul fundamental pe care l-a invartit cum a vrut ca sa nu ramana cu picioarele regimului personal in afara plapumii constitutionale, i-a venit ca un bumerang in fata. Lovitura de gratie este asteptata prin referendumul de duminica, de la care Basescu Traian asteapta nu un verdict favorabil ci doar neatingerea pragului de participare. O speranta similara cu strigatul disperatului: AM INFRANT! Pana atunci, pana la verdictul votului popular pe care Basescu il doreste cat mai putin populat, sustinatorii lui au practicat o campanie murdara si nemaiintalnit de violenta. Cuvintele grele au imbalsamat cadavrul omului politic care a ajuns la un nivel de neincredere ce il face practic nelegitim pentru a conduce institutia prezidentiala.

In corul de acuze la adresa Romaniei s-au aflat pentru prima data in istoria recenta nu dusmanii tarii ci politicieni importanti, cu aura de patrioti care au alimentat iresponsabil cu minciuni o campanie agresiva de dezinformare a liderilor europeni.

Basescu si ai lui tipa ca din gura de sarpe ca sunt inlaturati de la putere prin lovitura de stat, ca procesul de suspendare se face in afara cadrului constitutional desi toate actiunile au avizul Parlamentului si al Curtii Constitutionale.

In acest arsenal de arme letale pentru democratie utilizat de maestri in deturnarea adevarului s-au folosit cu inconstienta simboluri care nu pot fi amestecate in lupta politica. Traian Basescu a acceptat sa includa ca mijloc de propaganda chiar insemnele olimpice.

Nu am crezut ca un om politic dintr-o tara a Uniunii Europene poate decade intr-atat incat sa murdareasca nonsalant si cu perseverenta insemnele protejate la nivel mondial de Carta Olimpica. Or, Traian Basescu a facut-o in vazul lumii si, ceea ce este mai grav, a dispretuit punctul de vedere clar exprimat de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman. In 26 iulie in comunicatul difuzat, “COSR a constatat cu regret utilizarea, fara stiinta sa, a simbolurilor olimpice si anume a tortei, flacarii si stafetei in cadrul campaniei pentru referendum, sub denumirea de cu aluzie directa la cuvantul de catre echipa de campanie a presedintelui suspendat'. Forul olimpic avertiza asupra pericolului acestei campanii si cerea “cu fermitate incetarea imediata a utilizarii simbolurilor olimpice in scopuri politice, care risca sa puna sub semnul intrebarii adeziunea cu adevarat a Romaniei dar mai ales a unora dintre oamenii sai politici, la valorile universale de respect, egalitate si solidaritate, valori olimpice, dar deopotriva valori europene fundamentale'.

Ce a inteles sa faca Basescu dupa acest avertisment public?
Grobian pur-sange, a doua zi dansa bezmetic in finalul mitingului de sustinere, cu torta olimpica deasupra capului, agitand multimea si terfelind in primul rand pe olimpicii Romaniei care intra de azi in marea intrecere.

Basescu a trecut si aceasta ultima frontiera, a atacat direct si in deplina cunostinta de cauza forul olimpic. Deja Comitetul International Olimpic analizeaza acest caz unic de dispretuire, de catre un sef de stat, fie el suspendat, a miscarii olimpice. Basescu da Romaniei un cap in gura. Speram sa fie ultimul!

×