x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Basescu e terminat! S-a dat de Gaulle!

Basescu e terminat! S-a dat de Gaulle!

de Valentin Stan    |    20 Ian 2007   •   00:00
Basescu e terminat! S-a dat de Gaulle!

Politica romaneasca a fost transformata in platforma imunda a loviturilor perfide, a urmaririlor insidioase, a comploturilor abjecte croite la adapostul unor interese execrabile.

Basescu, un rudiment politic, a carui singura valoare este aceea ca seamana cu panza "O fata de masa roz", de Braque, de la care a imprumutat culoarea biletelor care ii populeaza budoarul creierului imbacsit de alcool, este terminat politic in Romania. Politica romaneasca a fost transformata in platforma imunda a loviturilor perfide, a urmaririlor insidioase, a comploturilor abjecte croite la adapostul unor interese execrabile. Se poate spune ca acest client de bordel (dupa propria asumare, in Associated Press, 24 noiembrie 2006 - "acknowledged he frequented brothels") si-a trait ultimele zvarcoleli politice.

Domnia sa a retinut un an si ceva biletul lui Tariceanu, in care acesta i-ar fi propus lucruri rusinoase! Hai, sa vedem! Cine a anuntat biletul? Pai, cine alta, decat tautologica si expirata politic Udrea? Care zicea, pe 11 ianuarie, la Antena 3, conform Rador: "(...) Era un carnetel, ceva cu antet, nu-mi aduc aminte foarte bine, ii cerea in scris domnului presedinte Traian Basescu sa intervina la Parchetul General pentru domnul Patriciu"!

Ce a scris Tariceanu? Iata, conform comunicatului oficial al lui Basescu, din 17 ianuarie 2007: "Draga Traian, 1- Iti trimit alaturat un document redactat de Petromidia in legatura cu cercetarile care au loc. 2- Daca ai ocazia sa vorbesti la Parchet despre subiect?" Remarcati intrebarea din final!

Basescu zice ca nu a dat publicitatii biletul, la vremea lui, fiindca, printre altele, "mesajul are un grad de ambiguitate" si "nu a produs nici un fel de efecte". Dumnealui spune ca Tariceanu i-a propus un "parteneriat inacceptabil", un "tip de parteneriat pentru influentarea justitiei", pe care l-a "respins de la bun inceput".

Cum a ajuns Basescu la aceasta concluzie, dupa mai bine de un an, plecand de la intrebarea din bilet? "Ambigua"! Simplu! Comunicatul spune: "In opinia Presedintelui, intrebarea o interpreteaza ca pe o propunere de «parteneriat inacceptabil»". Cum adica "o interpreteaza"?

"Asa am inteles eu", zice Basescu! Pai, Udrea spunea clar: "Ii cerea in scris domnului presedinte Traian Basescu sa intervina la Parchetul General pentru domnul Patriciu"! si, ce e in bilet? "Daca ai ocazia sa vorbesti la Parchet despre subiect?" Care subiect? "Un document redactat de Petromidia"! Pai, asta este "interventia la Parchetul General pentru domnul Patriciu"?

Se prea poate ca Tariceanu sa fie exact ce zice Basescu! Dar, dupa un an si ceva? Pe o "interpretare", dupa ascunderea biletului atata timp? Haida-de!

In iunie 1958, Franta era in pragul razboiului civil. Independentistii arabi algerieni erau in plina ofensiva pentru ruperea de Franta. "Loialistii" francezi si o parte din armata erau gata sa lupte pentru a pastra Algeria la Franta. Numit sef al guvernului francez, de Gaulle vine la 4 iunie la Alger. Spune patru cuvinte magice, din balconul Guvernamantului General, in fata unei multimi imense, gata sa se sfasie, alcatuite din independentisti si loialisti! Cuvintele au fost: "Je vous ai compris" (V-am inteles). Dupa o clipa de uluiala, toata lumea a izbucnit in urale. Independentistii si-au zis: "In sfarsit, un lider francez ne intelege"! Loialistii si-au zis: "Bineinteles, de Gaulle ne intelege"! Fiecare a interpretat cum a vrut "je vous ai compris"! De Gaulle a explicat smecheria in "M...moirs d’espoir". Le-a dat ce-au vrut si unii si altii si a salvat Franta!

Stiti care e diferenta intre Basescu si liderul francez? Simplu! Unul era marele de Gaulle! Celalalt doar s-a dat DE GOL!
×
Subiecte în articol: basescu editorial