x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Băsescu la regele Republicii Norvegia

Băsescu la regele Republicii Norvegia

de Dan Constantin    |    10 Noi 2007   •   00:00

Preşedintele Băsescu a fost, aşadar, din nou in Norvegia. S-a intors la locul faptei, cum spun criminaliştii. Dl Băsescu Traian a fost cercetat in "Dosarul flota" tocmai pentru contractele navelor transferate pe doi bani la o companie de navigaţie norvegiană.


Preşedintele Băsescu a fost, aşadar, din nou in Norvegia. S-a intors la locul faptei, cum spun criminaliştii. Dl Băsescu Traian a fost cercetat in "Dosarul flota" tocmai pentru contractele navelor transferate pe doi bani la o companie de navigaţie norvegiană. Cănd era ministru peste Transporturi, dl Băsescu Traian deţinea şi funcţie in Consiliul de Administraţie la Klavenes, care manageria cu pricepere şi pierdere pentru Petromin navele cele mai bune ale companiei romăneşti. Dosarul cu 80 de invinuiţi a fost ingropat, iar cercetatul Băsescu, fără cazier, s-a intors cu fruntea sus şi tupeul cunoscut in Norvegia. Nu la reconstituire, cum se face in penal, care n-a mai fost, ci ca preşedinte al Romăniei, ţara cu flota scufundată. Mi se pare firesc ca regele Norvegiei să-l primească pe dl Băsescu Traian cu toate onorurile cuvenite unui om care a făcut servicii reale Ţării Fiordurilor, imbogăţindu-i patrimoniul cu nave bune şi foarte, foarte ieftine.


Nu ştiu dacă preşedintele scufundac de nave i-a povestit consilierei blonde ceva din aventura bănoasă din Norvegia, pe cănd administra teribilul management pentru care Petromin a vărsat la Klavenes peste 14 milioane de dolari, din care, mă inţelegeţi... că noi suntem romăni. Ceva, adică esenţa, faţă de Pleşcoi, tot a reţinut printre suspine: că de acolo ies bani frumoşi şi, ca atare, trebuie să fie... democraţie, adică... republică. Exact ca la noi acasă, unde, dacă torni asfalt, iese aur, iar parcatul maşinii este mai rentabil decăt fabricarea ei.


Poţi să o contrazici pe fata blondă? Argumentele din logica ei simplă, din popor, sunt imbatabile şi, in plus, emană din experienţa ocupantului de la Cotroceni. Din tolba de cadouri aduse naţiunii de Căpitanul Val-Vărtej din Norvegia rămăn pentru posteritate interpretările pe care le-a dat la procesul pierdut in cauza "Ţigancă impuţită". Rămănănd cu acuza de discriminare rasială, Băsescu Traian consideră asta o dovadă că justiţia e independentă in Romănia.

La fel de independentă ca şi in cazul pulverizării Dosarului Flota, in care prejudiciul a fost exact zero. Un Zău de zero!

Trăiască Republica Norvegia şi regele hoţilor din Romănia!




×
Subiecte în articol: basescu editorial Norvegia