x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Băsescu n-a găsit Israelul pe hartă!

Băsescu n-a găsit Israelul pe hartă!

de Valentin Stan    |    26 Oct 2008   •   00:00

Ori a fost antisemit, ori n-a fost! Ori există Israel, ori nu există! Ori instabilitate, ori stabilitate! Voi înţelegeţi ceva, boieri dumneavoastră?



Probabil că Israelul nici nu există! Poate că Ahmadinejad, liderul iranian, o fi reuşit să şteargă Israelul de pe hartă, aşa cum visează cu ochii aţintiţi spre instalaţiile sale nucleare, "jucării inofensive", menite a da oamenilor din Iran lumină electrică în case şi în inimi! "Scoborât" pe Axa Răului, definită ca atare de Marele Licurici, Iubitul Conducător, Traian cel binecuvântat şi aghesmuit pe la toate altarele duhovniceşti, unde ţine cuvântări electorale, şi-a cărat harul iluminării şi prin cele moschei siriene! Asemeni "Mult Stimatului şi Iubitului", care bătea şi el Orientul Mijlociu cu piciorul (nu fuse în Iran, înainte de "puşcătura" finală?), Marinarul nostru de Halloween a mers în Siria! Puneţi-vă centura de siguranţă!

La 23 octombrie 2005, de faţă cu Stephen Hadley, consilier pentru securitate naţională al preşedintelui SUA, Băsescu s-a indignat mai abitir decât americanii de comportamentul inaccep­tabil al Siriei, pe plan internaţional.
Aşa că a solicitat, conform comunicatului oficial, ca ONU să dea "un avertisment extrem de serios către Siria să înceteze în a mai fi un factor de instabilitate în zonă"! Buuun!

La 21 octombrie 2008, întors din vizita făcută în Siria, remarca pe aeroport, conform comunicatului oficial, virtuţile de ctitorie a păcii, reprezentate de statul sirian: "Din punct de vedere politic, Siria este una dintre ţările cele mai importante din Orientul Mijlociu, prin potenţialul pe care îl are, de a fi furnizor de stabilitate în regiune"! După cum vedeţi, apropierea de Halloween produce, în mintea Iubitului Conducător, simbioze spectaculoase între "instabilitate" şi "stabilitate", la interval de doar trei ani! Fiind produse în minte, atât "stabilitatea", cât şi "instabilitatea" au consecinţe dintre cele mai "spectaculoase". Cum ar fi, de pildă, constatarea preşedintelui cu privire la vecinii Siriei, enunţată cu martori, pe aeroport, conform comunicatului oficial, la 21 octombrie: "V-aş aminti că Siria se învecinează cu Irakul, Siria se învecinează cu Libanul, Siria se învecinează cu Palestina!". Şi cam atât!

Acuma, să mă ierte Dumnezeul creştinilor, dar de statul Palestina eu nu am auzit că ar exista, la acest moment, decât în documentele iraniene, Hamas sau Hezbollah. Există o Autoritate Naţională Palestiniană, dar aceea este altceva decât un stat ca atare şi există un proiect politic, pentru înfiinţarea unui stat palestinian, asumat de aliaţii noştri americani, europeni şi israelieni, dar care nu s-a înfiinţat încă! Înşirarea unor state vecine Siriei (nici alea toate), într-o declaraţie publică, la nivel de şef de stat român, cu includerea în înşiruirea respectivă a unei regiuni, Palestina, unde se află statul Israel, fără a menţiona Israelul ca vecin al Siriei, este un atac incredibil la adresa existenţei statului israelian, mai ales că ea este contestată de unii în regiune!

Se vor găsi destui idioţi, din tabăra Li­derului Maxim, care să-mi scrie pe forum că fac din ţânţar armăsar, că nici vorbă de a contesta existenţa statului Israel, că Israelul e în Palestina sau mai ştiu eu ce alte neghiobii patetice. Sincer, nu mă interesează cum a trecut Băsescu de la "instabilitate" la "stabilitate", dacă a trecut vreodată... în cazul Siriei! By the way, ca să vezi coincidenţă, ziarul Adevărul din 23 octombrie relatează că au fost profanate în jur de 100 de monumente funerare din Cimitirul evreiesc în Bucureşti! Este preluată declaraţia purtătorului de cuvânt al Poliţiei, care informează că profanarea acestora "nu conturează un act antisemit", după "primele cercetări"!

Ministerul Justiţiei dă un comunicat, tot la 23 octombrie, în care, referindu-se la acest act de profanare, precizează: "Ministerul Justiţiei condamnă cu fermitate toate manifestările de acest gen, precum şi orice alte acte cu caracter şovin, antisemit, xenofob şi rasist"! Păi, ori a fost antisemit, ori n-a fost! Ori există Israel, ori nu există! Siria produce ori instabilitate, ori stabilitate! Voi înţelegeţi ceva, boieri dumneavoastră?


×
Subiecte în articol: editorial siria